Çatışma kültürü hakim kılındı

Büyük Birlik Partisi İl Başkanlığı tarafından basın toplantısı düzenlendi. İl binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Osman Seçgin'in gündeminde 2014 yılı değerlendirmeleri vardı.

2014 yılının Türkiye için güzelliklerin değil, ayrışmanın, kutuplaşmanın, ötekileştirmenin ve toplumda çatışmanın yılı olduğunu belirten Seçgin, “Birlik, beraberlik ve kucaklaşma sadece balkon konuşmalarında kalmıştır. Uygulama ise tam tersi olmuştur. Bizi yönetenler tarafından toplum biz ve ötekiler diye kutuplaştırılmış uzlaşma kültürü yok sayılarak çatışma kültürü hakim kılınmaya çalışılmıştır. 2014 yılında 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonunun iktidarda oluşturduğu travma tüm ağılığı ile toplumun her kademesinde hissetirilmiştir. Operasyonlarla ortaya çıkan gerçeklerin toplumdan saklanabilmesi için görevli personel işten el çektirilmiş, adeta onlara sizin kusurunuz bizimkinden büyük muamelesi yapılarak, gerçeklerin toplumdan gizlenmesi sağlanmıştır. Demokrasinin olmazsa olmazı kuvvetler ayrılığı maalesef bu operasyona kurban edilmiş, dolayısıyla toplumun alabildiğine şeffaflık talebi yok edilmiştir. Bizim beklentimiz adil ve şeffaf bir biçimde devlet gücünün çalıştırılarak gerçekten suçlu olanların ortaya çıkarılmasıdır” dedi.

DEVLETİMİZ PPK'YA MAHKUM HALE GELDİ

Devletin PKK'ya mahkum konumuna geldiğini belirten Seçgin konuşmalarını şöyle devam ettirdi: “2014 yılı PKK'nın tarihinde olmadığı kadar güçlendiği bir yıl olmuştur. Çözüm süreci adı altında ülke karanlık bir tünele sokulmuş, bölücülerin bile bildiği yol haritası milletten gizlenmiştir. Güney Doğuda devlet ile birlik isteyen halk, Pkk'nın kucağına itilmiş orada fiili özerklik oluşturulmuştur. Daha dün Cizre'de kontrolün devlette olmadığını ilan edercesine çatışmalar olmuş maalesef güvenlik güçleri müdahalede yetersiz kalmıştır. 40 Bin vatandaşın kanı elinde bulunan cani muhatap alınmış onun itibarını korumak kabile üyelerine kalmıştır. Bu uygulamalar devletemizi Pkk'ya mahkum hale getirmiştir. 2015 yılı aziz milletimiz için fırsat yılı olacaktır. Aile yapımızı bozanlara; refah ve sefahatlarını korumak adına toplumun demokratik kazanımlarına göz dikenlere, ülkeyi bir parti devletine götürmek isteyenlere karşı milletimiz gerekeni yapacaktır.”

EMRE ÖZGÜL - merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri