Çatı'dan ilginç açıklama

Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyen CHP, MHP ve BBP'nin İl Başkanları seçimi değerlendirdi. Başkanlar, seçimi ikinci sırada tamamlayan İhsanoğlu'nun başarılı olduğunu söyledi

Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde ilk kez bir cumhurbaşkanı doğrudan halk oylaması ile önceki gün seçildi. Halk oyuyla seçilen ilk isim Recep Tayyip Erdoğan oldu. Seçimde oyların yüzde 51,8'ini Erdoğan, yüzde 38,5'ini İhsanoğlu, yüzde 9,7'sını ise Selahattin Demirtaş aldı. CHP ve MHP'nin Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu seçimde bu iki partinin var olan oy oranını da aşağı çekti. Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’ne 14 partinin ortak adayı olarak giren Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçimi kaybetmesinin ardından gözler partilerin genel başkanlarına çevrildi. Seçimden günler öncesinde CHP ve MHP ve diğer parti Genel Başkanları’nın seçimi kaybettiği takdirde istifa edecekleri iddiaları ortaya atıldı. Bu iddialara Konya teşkilatları cevap verdi. BBP, MHP ve CHP İl Başkanları, seçim sonuçlarına göre genel başkanlarının istifa etmesinin söz konusu olmayacağını söyledi. Seçimlere katılımın düşük olmasıyla ilgili de bilgi veren başkanlar, halkın tercihine saygı duyduklarını belirtti.

ADALETSİZ BİR SEÇİM OLDU

Seçim sonuçlarını gazetemize değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mevlüt Karpuz, “Yurttaşımızın tercihine her zaman saygılıyız. Çünkü biz demokrasiye inanan bir partiyiz. Biz Cumhurbaşkanı adayında olmaması gereken özellikleri genel merkez ve diğer çalışmalarımızda belirttik. Türkiye’ye Cumhurbaşkanı olacak insanın özellikle geçmişinde şaibe olmaması gerektiği noktasında vurgularımız oldu. Demokrasiye inanmayan, 'Yasama ve yargı bize ayak bağı oluyor' diyen birinin Cumhurbaşkanı olamayacağını beyan ettik. 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının üstünü örten bir insandan Cumhurbaşkanı olmayacağını belirttik. Sonuçlara göre yurttaşımızın tercihine saygımız vardır. Bu saygı bizim demokrasiye olan inancımızdan dolayıdır” dedi.

SEÇİMLERDE BAŞARILI OLDUK

Seçimlerin adaletsiz bir şekilde gerçekleştiğini ileri süren Karpuz, “Devletin, belediyelerin ve değişik çevrelerin imkanlarını kullanan bir aday vardı. Bir de mütevazi kişiliği olan bir aday vardı. Sonuçların hayırlı olmasını diliyoruz. Diğer adayın devletin bütün olanaklarını kullanılmasına rağmen bu seçimlerden başarılı ile ayrıldığımızı düşünüyorum. Genel başkanımızın istifası söz konusu değildir. Çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz” diye konuştu.

TASVİP ETMEYEN SANDIĞA GİTMEDİ

Erdoğan’ın bu seçimlerden zafer kazanmadığını dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Murat Çiçek de, “Türkiye genelinde Ekmeleddin İhsanoğlu’nun aldığı oy başarılıdır. Çünkü MHP adayını 1 ayda çıkardı ve bu 1 aylık süreçte çalışmalara başlandı. Karşısında devletin ve iktidarın bütün olanaklarını kullanan bir aday vardı. Bu aday korku politikası yaparak diğer adaylara saldırı gerçekleştirmiştir. Oy kullanmayan yüzde 25’lik kesim ise Erdoğan’ı tasvip etmediği için sandığa gitmedi. Erdoğan’ın aldığı oy başarılı bir sonuç değildir. Türkiye geneli düşünüldüğünde yüzde 35 oy almıştır. Yüzde 65 ise onu tavip etmeyenler vardı. Erdoğan kutuplaştırma ve ötekeleştirmeye devam etmesinin bir sonucudur. Genel başkanımızı istifa ettirecek bir süreç yoktur. Şimdi Erdoğan PKK’ya verdiği sözleri tutmak zorunda kalacaktır. Bu da Türkiye’nin ileride büyük sorunlarla karşı karşıya kalmasına neden olacaktır” şeklinde konuştu.

BEKLEDİĞİMİZ SONUCU ALDIK

Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Osman Seçgin ise bekledikleri sonucu aldıklarını söyledi. Milletin takdirine her zaman saygı duyduklarını ifade eden Seçgin, “Seçimde çok farklı bir sonucun çıkacağı yönünde kanatimiz yoktu. Biz kazananın ve kaybedenin yanında olmadık. Doğrunun yanında olduk ve Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekledik. İhsanoğlu’nu destekleyen partilerle omuz omuza bir birlikteliğimiz olmadı. Diğer partilerle birlikte aynı adayı desteklediğimiz için Genel Başkanımızın istifası kabul edilemez. Türkiye bu sçeimlere kadar birçok yerel ve genel seçim atlattı. O seçim sonuçlarına göre partilerin genel başkanları istifa etmezken şimdi bizden istifa beklemek doğru olmaz. Biz adayımızı çıkartıp kaybetti gibi bir düşünce çok sonuçların hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Türkiye, bu süreçten sonra neler görecek hep birlikte göreceğiz” ifadelerini kullandı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri