Çatalhöyük Tarım Bayramı büyük ilgi gördü

Çumra’da yıllar sonra yeniden düzenlenen Çumra Çatalhöyük Tarım Bayramı ilçe halkı ve esnafının yanında çevre il ve ilçelerden de gelen ziyaretçiler tarafından da yoğun ilgi gördü.

Çumra Belediyesi geçmiş yıllarda ilçede yapılan Tarım Bayramı geleneğini uzun bir aradan sonra bu yıl yeniden canlandırdı.

TARIMSAL ÜRETİM 132 MİLYAR TL’YE ULAŞTI

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Sayın Ziya Altunyaldız, Çumra’nın tarımsal ve sanayi kalkınma yönüyle son yıllarda büyük bir ivme kat ettiğini belirtti. Altunyaldız konuşmasında; “2021 yılında ülkemiz genelinde tahıl ve diğer bitkisel ürünlerin üretim değeri 34 milyar TL artışla 132 milyar TL’ye ulaştı. 2021 yılı toplam bitkisel üretim yüzde 24 artışla 305 milyar TL’ye ulaşmış. Çumra 1.4 milyon dekar %80’ni sulanabilir tarım arazisi ile; kabak, mısır, arpa, ayçiçeği, buğday ve pancarın merkezi konumunda… Çumra, 2.75 milyon ton bitkisel üretimi ve genişleyen üretim havzası ile yatırımcıların cazibe merkezi konumuna gelen Organize Sanayi Bölgesi ile de bugün çifte bayram yaşıyor Elhamdülillah.” dedi.

ÇİFTÇİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ

Son yıllarda Konya Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal üretimde verilen desteklerle çiftçiye ve kırsal kalkınmaya dönük bir çok önemli çalışmaya imza attıklarını belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, “Şehrimizin sahip olduğu üretim potansiyelini daha ileri dönük bir noktaya taşımak topraklarımızı küresel iklim değişikliğinin etkilerinden korumak ve ilçelerimizin tamamında tarımsal ve kırsal kalkınmayı hızlandırarak pek çok çalışmayı hayata geçiriyoruz.” dedi.

ÇUMRA’DA MODERN TARIM YAPILIYOR

Çumra’nın tarımsal üretiminde ülke geneli içerisinde çok önemli bir yere sahip olduğunu rakamsal veriler ile sunan PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu konuşmasında; “Çumra Türkiye’deki üç – beş mümbit ovadan ve modern tarım yapılan bölgelerden birisi…. Birim alanında elde edilen tarımsal ürün anlamında Çumra; buğdayda, mısırda, şeker pancarında, kavunda, ayçiçeği ve kabak üretiminde rekorlar kırıyor. Bugün bir buçuk milyon ton yıllık şeker pancarı üreten tek bölgeyiz… Yine bizim bölgemiz birim alanında elde edilen mısırda Çukurova’nın aldığından %30 daha fazla alıyor” ifadelerini kullandı.

Çumra Belediye Başkanı Av. Recep Candan ise, “3 gün boyunca coşku ve ilk günkü yoğun ilgisini hiç yitirmeyen Çatalhöyük Tarım Bayramı programımızı gerçekleştirdik. İlçe halkımızın yoğun katılımlarıyla Tarım Bayramımızın ilk günü birbirinden farklı etkinliklerimizle muhteşem bir başlangıç yaptı. Katkılarından dolayı başta Sayın Milletvekilimize, fuar alanımıza 3 gün boyunca yoğun ilgileri ile bizleri mutlu eden değerli halkımıza, esnaflarımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri