Çarşıda bayram bereketi

Çarşıda ve pazarda Ramazan Bayramı yoğunluğu yaşanıyor.
Çarşıda ve pazarda Ramazan Bayramı yoğunluğu yaşanıyor. Bayramlık almak isteyenler çarşı ve pazara akın etti. Bayramlık şeker ve çikolata ile lokum satışlarında da patlama yaşanıyor. Hareketliliğinin bayrama kadar sürmesi bekleniyor.
 
 
FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ
 
FOTOĞRAFLAR: HÂLİD ŞEN
 
HABER: EMRE ÖZGÜL
 
Bayrama özel ürünler de tezgahtaki yerini aldı. Esnaf bayrama günler öncesinden hazırlanmaya başladı. Çarşıda, pazarda ve şehrin farklı noktalarında hareketlilik yaşanıyor. Giyim, kıyafet, şeker, tatlı ve bayrama özgü birçok ürün alcısıyla buluşuyor. Bu yoğunluğun arefe günü akşamına kadar sürmesi bekleniyor.

UCUZ MAL SATIYORUZ ALMIYORLAR

Doğanlar Mahallesi sakinlerinin her yıl bayram öncesi açtığı ucuzluk pazarına ilgi az. Hem ekmek parası kazanmak hem de vatandaşa ucuz ürün satmak için çabaladıklarını belirten esnaflar, pazarın geçtiğimiz günlerde kurulduğunu ve pazarda farklı çeşitte ürün olduğunu söyledi. Pazarda ayakkabı satan bir esnaf, “Vatandaşlara ucuz mal sattığımız halde, onlar mağazaları tercih ediyorlar. Bizlere kredi kartı ile satış yapıyoruz mu diye soruyorlar. İşlerimiz geçen yıllara göre durgun. Vatandaşın alım gücü düşük. Suriyeli bazı kişiler de mal beğenmiyor. 15-20 TL'lik ürünü 5 liraya almak istiyorlar. Keyfimiz yok” dedi.

DRAJE VE LOKUMA İLGİ ARTTI

Bayramların vazgeçilmezleri arasında yer alan şeker ve çikolataya vatandaş yine büyük bir ilgi gösteriyor. Bayram için gelen misafirlere ikram edilen çikolata çeşidi arasında en çok lüks çikolata grubu yer alıyor. Çıtır leblebici Kuruyemiş ve Kahve dükkanı İşletme Sahibi Sami Hınıs, çikolatanın yanında vatandaşların lokum ve drajeye de ilgisinin arttığını söyledi. Şeker ve çikolata fiyatlarında pek bir değişik olmadığını belirten Hınıs, şunları kaydetti: “Ramazan ayının 10. gününden itibaren çalışmalarımıza başladık. Bu yoğunluk arefe gününün akşamına kadar devam eder.  Her bütçeye, kaliteye uygun şeker ve çikolata satıyoruz. Fiyatlar 20-40 arasında değişiyor. Vatandaşlar son zamanlarda özellikle en çok drajeye ilgi duymaya başladı.”

DİBEK KAHVESİ KEYFİ

Bayramda en çok tüketilen ürünler arasında kahve de yer alıyor. Bayramdan önce kahve satışlarında yüzde yüzlük bir artış yaşanıyor. Vatandaş en çok kilosu 25 TL'den satılan dibek kahvesine ilgi gösteriyor. Esnaf Ali İhsan Savaşır, dibek kahvesinin acı olmadığını, vatandaşların bayramda kahve içmenin keyfini çıkardığını söyleyerek, “Dibek kahvesi diğer farklı kahvelerden farklı şekilde hazırlanır, çekilerek yapılan diğer kahvelerin aksine dibek kahvesi dövülerek hazırlanır ve kendi yağı da içine katılır. Satışlarımız arttı. Vatandaş evinden kahveyi eksik etmiyor. Gösterilen ilgiden memnunuz” diye konuştu. Bayram öncesi en çok iş yapanlar arasında berberler de yer alıyor. Berberlerde büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Suriyelilerin de gelmesiyle birlikte bu yoğunluk arttı.  Mesaisi bayramın ilk gününe kadar süren berberler, müşterilerini sıraya göre tıraş ediyor. Vatandaşlar, güzel ve temiz görünmek için genellikle tıraşını arefe gününe saklıyor. Berberler, vatandaşların mağdur olmaması için günler öncesinden sıra alması gerektiğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri