Çarşı pazar hareketlendi

Konya'da çarşı ve pazarlarda özellikle son birkaç gündür hareketlilik yaşanıyor. Yeni eğitim ve öğretim sezonunun başlayacak olması ve aşure günü hazırlıkları dolayısıyla vatandaş alışveriş yapıyor

Çarşıda ve pazarlarda okul alışverişi ve aşure günü hazırlığı yoğunluğu yaşanıyor. Okulların açılmasına ve aşure gününün gelmesine 2 gün kala yoğunluk iyice artmaya başladı. Esnaf, aylar öncesinden hazırlığına başladığı ürünleri satışa sundu.Konya'da aileler çocuklarının okul alışverişleri için mağazalara, kırtasiyecilere akın etti. Çoğu vatandaşta yine aşure pişirmek için marketlerin yolunu tuttu.  Çarşı ve pazardaki bu yoğunluk dikkatlerden kaçmadı. Satışlardan memnuniyetini dile getiren esnafın yüzü gülerken, vatandaş ise işlerini tamamlamanın verdiği mutluluğu yaşadı. Aşure günü hazırlıklarının bu hafta sonu süreceği ve sonunda tamamlanacağı, okul alışverişlerinin ise yaklaşık 1 ay daha süreceği belirtildi.

KADINLAR PAZARI VE BEDESTEN'DE YOĞUNLUK

Konya'da alışveriş heyecanından dolayı en fazla yoğunluk Kadınlar Pazarı ve Bedesten civarında yaşandı. Çocuğunun elini tutan anne ve babalar ilk olarak okul kıyafeti ve kırtasiye malzemelerini almaya gitti. Yine Kadınlar Pazarı civarında aşurelik malzeme alımı içinde bir yoğunluk oluştu. Muharrem ayının girmesi ile birlikte vatandaşlar aşure hazırlıklarına hız verdi. Kuruyemiş ve bakliyat satan esnaf ise işlerinin hareketlenmesinden memnun. Aşure telaşı özellikle bedesten bölgesi ve Aziziye Camii bölgesinde bulunan esnafı hareketlendirdi. Aşure malzemeleri için alışverişe çıkan halk esnafın yüzünü güldürmeye başladı. Çevre esnafı, satışlarından memnun olduğunu dile getirdi.  Genellikle bu aylarda işlerinin yoğun olduğunu dile getiren esnaflar, “Satışlarımız gayet iyi. Beklediğimiz satışı yapıyoruz. Aşure gününe Konya'da fazlasıyla önem veriliyor. Vatandaşımız bu sebepten dolayı geçen yıllara oranla fiyatlarda bir artış olsa da aşurelik malzeme alımından vazgeçmiyor. Hareketlilik bu hafta sonu daha da artacak. Çoğu esnaf, gecenin ilerleyen saatine kadar dükkanını açık tutacak. Keşke işlerimiz her zaman böyle güzel olsa” diyerek, temennide de bulundu.

OKUL ALIŞVERİŞ TELAŞI İYİCE ARTTI

2019-2020 eğitim ve öğretim dönemi 9 Eylül 2019 Pazartesi günü başlıyor. Konya'da yaklaşık 450 binden fazla öğrenci, yeni dönem heyecanı yaşayacak. Öğrenci ve veliler, bazı eksikliklerini tamamlamak için marketlerin ve kırtasiyelerin yolunu tuttu. Şehrin çeşitli yerlerinde bulunan kırtasiyelerin ve marketlerin her birinde ayrı bir yoğunluk yaşandı. Kırtasiye malzemeleri satan esnaflar, hazırlıklarının birkaç hafta önce başladığını, en fazla yoğunluğun ise okulun açılmasına 2 gün kala hafta sonu daha da arttığına dikkat çekti. Kırtasiyeciler, satış yoğunluğunun ve malzeme alımının özellikle 1 ay daha sürebileceğini söyledi.

SALİH ACIBADEM

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri