Çarşamba Ticaret Borsası Myo’ya Yeni Bölüm

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hasan Temiz 2014–2015 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle okullarında Hukuk bölümü altında bulunan Sosyal Güvenlik Programı’nı da açtıklarını...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hasan Temiz 2014–2015 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle okullarında Hukuk bölümü altında bulunan Sosyal Güvenlik Programı’nı da açtıklarını açıkladı.

Bu yıl itibariyle I. Öğretiminde 40, II. Öğretiminde 40 olmak üzere toplam 80 öğrencinin bölüme alındığını da aktaran Doç.Dr. Temiz, bu programdan mezun olanların istihdam alanlarını da şöyle sıraladı: "Sosyal Güvenlik Programı mezunları özel ve kamu bankaları, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) ve sendikalar gibi kurumlarda ve özel sektörde sosyal güvenlik alanında hizmet veren kuruluşlarda istihdam edilmektedirler."

"SOSYAL GÜVELİKTE ARA ELEMANA İHTİYAÇ VAR"

Programın amacının sosyal güvenlik sistemi ile ilgili temel bilgi ve uygulamaların akademik disiplin altında öğretilmesi ve bu alanda ihtiyaç duyulan ara eleman ihtiyacının karşılanması olduğunu vurgulayan Yüksek Okul Müdürü Temiz, "Programın öğretim süresi iki yıldır. Programdan mezun olanlar “Sosyal Güvenlik Meslek Elemanı” unvanını alırlar. Sosyal güvenlik meslek elemanı, kamu ve özel sektör işletmelerinde çalışan personelin sosyal güvenlikle ilgili tüm işlemlerini, sosyal güvenlik mevzuatına göre, belge veya bilgisayar ortamında yapabilen ara elemandır." dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri