Carl Bildt: İnternet Özgürlüğü, Bilgi Ve İfade Özgürlüğü Kadar Önemli

İnternetin geleceği ile ilgili çalışma yapacak global bir komitenin başkanlığına seçilen İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt,“İnternet özgürlüğü, temel bilgi alma ve ifade özgürlüğü kadar önemli.

İnternetin geleceği ile ilgili çalışma yapacak global bir komitenin başkanlığına seçilen
İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt,“İnternet özgürlüğü, temel bilgi alma ve ifade özgürlüğü kadar önemli.” dedi.

İyi bir internet ve düzenli bir twitter kullanıcısı olarak bilinen Dışişleri Bakanı Bildt, “Dünyanın birçok ülkesinde internet özgürlüğü, internet güvenliği ve internet yönetimi hakkında yoğun tartışmalar yapılıyor. Bence bu konular birbiriyle yakından bağlantılı.Bu arada açık ve esnek model özelliği sayesinde hızla gelişen ve evrilen internete de saldırılar artıyor. İnternet özgürlüğü tehdit altında.” şeklinde konuştu.

“Günümüz toplumlarında internet özgürlüğü, bilgi ve ifade özgürlüğü gibi temel hak ve hürriyetler kadar önemli.” diyen Bildt, dünya çapında internet özgürlüğünün korunmasının ehemmiyetinin altını çizdi.

Diğer taraftan Bildt’in başkanlığını yapacağı ve İsviçre’nin Davos şehrinde yapılan Dünya Ekonomik Forumu toplantıları sırasında kurulması kararlaştırılan dünya çapında komitenin dünyada internetin geleceğinin nasıl olabileceği hakkında tahminler yürüten bir resmi rapor hazırlayacağı belirtiliyor. Önümüzdeki Mayıs ayında çalışmalara başlayacak komitenin siyaset, üniversite ve sivil toplumdan 25 uzmandan oluşuyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri