Çaresiz baba yardım bekliyor

İki çocuğu da kemik erimesi hastalığı nedeniyle evde yatalak bir şekilde bakıma muhtaç olan baba, geçirdiği felç nedeniyle çaresiz bir şekilde kendisine uzanacak yardım eli bekliyor.
 Ilgınlı Dursun Uçar (60), 20 yıla yakındır kamyon şoförlüğü yaptığını, 5 ay önce geçirdiği felç nedeniyle çalışamadığını söyledi. Uçar, hiçbir sosyal güvencesi de olmadığını anlattı. Canan (25) ve Fatih (18) isimli iki tane çocuğu olduğunu, çocuklarının küçük yaşta menenjit hastalığı geçirdiğini ve bundan sonra ikisinde de kemik erimesi başladığını aktaran baba Dursun Uçar, çocuklarının tedavisi için başta Konya olmak üzere Ankara ve İstanbul’a götürdüğünü, bütün her şeyini satarak tedavileri için harcadığını ancak sonuna kadar uğraşmasına rağmen olumlu sonuç alamadığını söyledi. İki çocuğunu evde eşiyle birlikte bakmaya çalıştıklarını, maddi durumları kötü olduğu için büyük sıkıntı çektiklerini ifade eden Dursun Uçar, Dost Eli Derneği’nin kendilerine yardımda bulunduğunu kaydetti. Dursun Uçar, kendisinin de 5 ay önce felç geçirdiğini belirtti.
18 yaşındaki oğlu Fatih’in sürekli yatmaktan dolayı bedeninde yaralar oluştuğunu aktaran baba Uçar, durumlarının çok kötü olması nedeniyle çocuklarının bırakın tedavisini, bakımlarını dahi yapamadıklarını aktardı.
Çaresiz durumda yardım bekleyen baba Dursun Uçar, devletin kendilerine sahip çıkmasını bekliyor.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri