Çapanoğlunun da durumu belirsiz

Konyaspor ile Konya Torku Şekersporun arasındaki iş birliği sonrasından altyapı takımı olması planlanan Konya Torku Şekersporun hocası Mustafa Çapanoğlunun durumu belirsizliğini koruyor

Konyaspor ile Konya Torku Şekerspor’un arasındaki iş birliği sonrasından altyapı takımı olması planlanan Konya Torku Şekerspor’un hocası Mustafa Çapanoğlu’nun durumu belirsizliğini koruyor. Geçtiğimiz sezonun bitiminde Teknik adam Çapanoğlu, yeşil-beyazlı yönetim kurulu ile yola devam etme kararı aldıklarını ve kısa sürede yeni sezon çalışmalarına başlayacaklarını açıklamıştı. Ancak yaşanan kongre sürecinin ardından gerçekleştirilmesi planlanan birleşme durumu ile tüm çalışmalar gibi teknik adımın durumu da belirsizlik içine girdi.

Konya Şekerspor ile Konyaspor arasında gerçekleştirilmeye çalışılan birleşme sürecini değerlendiren Şekerspor Teknik Direktörü Mustafa Çapanoğlu, inşallah Konya açısından hayırlı bir sonuç çıkar dedi. Yapılan çalışmanın Şekerspor ve Konyaspor yönetimlerinin bir tasarrufu olduğunun altını çizen Çapanoğlu; “Bizlerin bu konuda görüş beyan etmesi çok doğru olmayacaktır. Biz Konya Şekerspor’a gelirken başkan Yavuz Erence ile anlaştık. Ancak yapılması planlanan birleşmenin gerçekleşmesi halinde durumumuz ne olur belli değil. Yeni oluşacak yönetim kurulu bizimle çalışmak isterse görev yapmaya hazırız. Ancak tersi bir durum söz konusu olursa da çıkacak olan kararlara saygı duymak zorundayız. Yeni sezon çalışmalarının startını vermiş durumdaydık. İki transfer yaparak ilk adımlarımızı atmıştık. Ünyespor’dan sağbek Taner Arı ile Bingölspor’dan savunma oyuncusu Recep Yılmaz’ı kadromuza katmıştık. Ancak yaşanan süreci beklemek ve neticeye kavuştuktan sonra çalışmalarımızı sürdürmek durumundayız. İnşallah yapılması planlanan birleşme her iki taraf içinde hayırlı olur” diye konuştu.

Öte yandan Konya Torku Şekerspor’un olağan genel kurulu ardından yapılan açıklamalarla ilk sinyalleri verilen Konyaspor Konya Torku Şekerspor birlikteliğinde somut adımların bu hafta sonlandırılması bekleniyor. Kamuoyu tarafından duyulması ardından büyük yankı uyandıran birlikte harekat planına göre Konya spor tarihine ciddi bir imza atılacak. Spor kamuoyu bu birlikteliğin Konyaspor Konya İdmanyurdu birleşmesi kadar önemli bir yere sahip olacağını ifade ediyor.  Konya’yı yönetenlerin ve siyasilerin de bu ciddi adımda önemli yere sahip olduğu ifade edilirken, son sözü ise Bakan Ahmet Davutoğlu verecek. Bakan’ında görüşü alınması ardından artık iş resmi prosedürlerin halledilmesine kalacak.

Kulislerde dolaşan söylentilere göre ilk plan Konya Şeker’in markalarından biri olan Torku’nun Konyaspor’a isim sponsoru olması. 3 yıllık bir sponsorluk planlanırken, bu sponsorluktan Konyaspor toplamda 9 milyon lira kazanacak.  Aynı zamanda oyuncu transferi noktasında da iki kulüp birlikte hareket edecek.  Birliktelik noktasında Şekerspor’un da adının değişeceği ifade ediliyor. Yeşil beyazlıların isminin Anadolu Selçuklu Gençlik ve Spor kulübü olacağı ve bu doğrultuda renkleri ve ambleminin de değişmesi gündemde.

Yeşil-beyazlılar, birleşme sürecini tamamladıktan sonra ilk hedef olarak kaleye takviye yapmanın peşinde. Akın Vardar ile temaslarını sürdüren ve takımda kalmasını arzulayan yeşil beyazlılar, eski kalecileri Ziya ile de görüşmelere başladı. İki kalecinin birbirinin alternatifi olmayacağını, iki file bekçisinin de kadroya katılarak kale noktasında sıkıntı yaşamak istemediği belirtilen Şekerspor’da Ziya ile temaslar devam ediyor. Konya Şekerspor kalesinde yaşanan sıkıntılar sonrasında bir anda kendini 1. Kaleci olarak bulan yeşil beyazlıların genç file bekçisi Ahmet Sabri Fener’e ise Bank Asya 1. Lig takımlarının talipli olduğu iddia edildi.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri