Çapanoğlu ile devam

Geçtiğimiz hafta sonu Tokat maçı ile ligi noktalayan Şekerspor, yeni sezon çalışmalarına başladı. Yeşil-beyazlılar ilk olarak teknik adam Mustafa Çapanoğlu ile yola devam etme kararı aldı

Spor Toto 2. Lig’de 2011-2012 sezonu dün oynanan karşılaşmalarla sona erdi. Beyaz Grup’ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor ise son haftayı maç yapmadan kapattı. Geçtiğimiz sezonlarda iki kez Bank Asya 1. Lig’in kapısından dönen yeşil-beyazlılar, vasat bir görüntü çizdiği ligi 44 puan ve 10. sırada bitirdi.

Yeni sezon çalışmalarının startını veren yeşil-beyazlılar öncelikle teknik adam sorununu çözüme kavuşturdu. Yeşil-beyazlılar, geçtiğimiz sezon Metin Altınay’ın yerine Şekerspor teknik direktörlüğüne getirilen ve sezon sonuna kadar anlaşma yapılan Mustafa Çapanoğlu ile yola devam etme kararı aldı. Çapanoğlu, 2011 yılının 10. ayında yeşil-beyazlıların başına geçmiş ve 2012 Mayıs ayının sonuna kadar sözleşme imzalamıştı.

Teknik adam Çapanoğlu’nun bugün veya yarın Konya’ya gelerek yönetim kurulu ile sözleşme tazelemesi ve yapılacak olan transferler konusunda görüş alış verişinde bulunması bekleniyor. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız teknik adam Mustafa Çapanoğlu, yönetim kurulunun kendisi ile yola devam etme kararı aldığını söyledi. Bu hafta içinde yapacakları görüşmede transfer konusunu netleştireceklerini ifade eden Çapanoğlu; “Öncelikle takımda gitmesini ve kalmasını istediğim futbolcularla ilgili yönetim kuruluna raporumu sunacağım ve transfer çalışmalarına başlaşacağız. Büyük ihtimalle bu konu önümüzdeki hafta içinde netleşecek” dedi.

Geçtiğimiz sezon için de kısa bir değerlendirme yapan teknik adam Çapanoğlu; “Ligin genelinde inişli çıkışlı bir performans ortaya koyduk ancak oynadığımız futbolun karşılığını alamadığımızı düşünüyorum. Son haftalarda en azından bir maçı kazanabilmiş olsaydık bugün her şeyin daha farklı olabileceğine inanıyorum. En azından ilk beşin içine girerek Play-Off mücadelesinin içinde olabileceğimizi düşünüyorum. Sonuç olarak oynadığımız oyunun karşılığını alamadık ve hedeflerimize ulaşamadık” diye konuştu.

Geçtiğimiz sezonda yeni bir kadro ile mücadele eden ve beklenileni veremeyen Şekerspor’da yeni sezon hazırlıkları önümüzdeki günlerde başlayacak. Şekerspor’da artık tüm hesaplar gelecek sezon için yapılacak. Aradığı başarıyı yakalayamayan zirve yarışının uzağında kalarak ligi orta sıralarda tamamlayan yeşil-beyazlılarda belirlenecek hedef doğrultusunda transfer çalışmaları yapılacak. Yurt dışında bulunan Başkan Yavuz Erence’nin dönüşü beklenirken, yapılacak yönetim kurulu toplantısının ardından kollar sıvanacak. 

Üst üste iki sezon şampiyonluğu kovalayan ve son haftalarda TFF 1. Lig hedefine ulaşamayan yeşil-beyazlılar, bu sezon başında takımın iskeletini bozarak yeni bir yapılanma içerisine gitti. Yeni sezonda Metin Altınay ve Mustafa Çapanoğlu olmak üzere iki teknik adamla çalışan Şekerspor, lige istediği gibi başlayamadı ve takım içinde yaşanan uyum sorunu nedeni ile uzun bir süre kendini toparlayamadı. İkinci yarının başında ise takıma yaptığı takviyelerle Play-Off’u hedefleyen temsilcimiz, yine umduğunu bulamadı ve hedefinden uzaklaştı.

Şekerspor bu sezon en fazla puanı evinde oynadığı maçlarda topladı. Yeşil-beyazlı ekip evinde oynadığı 16 maçta 9 galibiyet alırken 2 maçta rakipleri ile yenişemedi. Şekerspor 5 maçta ise evinde rakiplerine boyun eğdi. Yeşil-beyazlı ekip evinde oynadığı maçlarda rakip filelere 27 gol atarken kendi kalesinde 18 gol gördü. Torku Şekerspor bu sezon en başarılı grafiği evinde oynadığı maçlarda sergiledi. Yeşil-beyazlı ekip sahasında oynadığı maçlarda 29 puan topladı. Dış saha maçlarında ise tam tersi bir görüntü çizen Şekerspor deplasmanda oynadığı 16 maçta sadece 4 galibiyet alabildi.

Yeşil-beyazlı ekip 3 maçta rakipleri ile berabere kalırken 9 maçta ise ev sahibi takıma teslim oldu. Temsilcimiz bu maçlarda 18 gol atarken kalesinde 22 gol gördü. Deplasman performansı kötü olan temsilcimiz sadece 15 puan toplayabildi. Şekerspor ilk deplasman galibiyetini 15. haftada oynadığı Gaziosmanpaşa maçında aldı. Temsilcimiz bu maçı 1-0 kazandı. Yeşil-beyazlı ekip 2. deplasman galibiyetini ise sezonun 23. hafta maçında Tepecik’e karşı aldı. Sezonun 25. haftasında ise Çorum’a konuk olan temsilcimiz 2-1 kazanarak deplasman galibiyet sayısını 3’e çıkarttı. Şekerspor deplasman ve sezonun en farklı galibiyetini Kocaelispor karşısında aldı. Temsilcimiz rakibini 7-0 gibi farklı bir skorla yenerek deplasmandaki son galibiyetini ve sezonun en farklı galibiyetini almış oldu.

BURAK TAŞPINAR

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri