Cansuyu, Moro’da Kurban Eti Dağıttı

Cansuyu Derneği, Filipinler’in güneyindeki Moro Adası’nda kurban eti dağıttı. Kurban Bayramı vesilesi ile Türkiye’den tüm dünyaya yayılan yardımlaşma dernekleri gittikleri yerlerde kurban eti dağıtıyorlar.

Cansuyu Derneği, Filipinler’in güneyindeki Moro Adası’nda kurban eti dağıttı.
Kurban Bayramı vesilesi ile Türkiye’den tüm dünyaya yayılan yardımlaşma dernekleri gittikleri yerlerde kurban eti dağıtıyorlar. Son zamanlarda özellikle Arakan bölgesinde yaptığı faaliyetlerle kendisinden söz ettiren Cansuyu Derneği, Moro Adası’nda da kurban eti dağıtma faaliyetlerinde bulundu.
Bayram namazından sonra bölgedeki Marawi şehrinin güney bölgesine giden dernek yetkilileri, Batik ilçesinin Filistin adlı köyünde 10 büyükbaş hayvan kestirdi.
Kurban kesimini dikkatle izleyen köy ahalisi, dağıtılan etleri alınca mutlu oldu. Öte yandan dernek yetkililerinin köyde bayram şekeri ve balon dağıtmaları ise çocukları neşelendirdi. Köyde bireysel kurban kesiminin olmaması ise dikkat çekti.

CANSUYU, MİKC YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞTÜ

Kurban organizasyonu için Moro Adası’nda bulunan Cansuyu yetkilileri, bölgede hakim olan Moro İslami Kurtuluş Cephesi(MİKC) yetkilileri ile de görüştü. Moro halkı adına Filipinler hükümeti ile bağımsızlık görüşmelerine devam eden MİKC, dernek yetkilileri ile bölgenin geleceği ve gerçekleştirilebilecek ortak projeler hakkında fikir alış-verişinde bulundu. Öte yandan MİKC yetkilileri Moro’daki kurban organizasyonundan ötürü Cansuyu’na teşekkür etti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri