Cansuyu Derneği kurbana hazır

Cansuyu Derneği, yurt içinde ve yurt dışında vekâlet yoluyla kesilecek kurban bedellerini açıkladı. 3 kıta ve 20 ülkede kurban organizasyonu düzenleyecek olan Cansuyu, 50 farklı bölgede kurban kesimi gerçekleştirecek

Cansuyu Derneği kurban bedellerini; Afrika’da 650 TL, Asya’da 720 TL, Türkiye, Filistin kampları ve Yemen’de 1200 TL, abluka altındaki Gazze’de ise 2200 TL olarak belirlendi. Cansuyu Kurban organizasyonu hakkında bilgi veren Cansuyu Derneği Konya Temsilcisi İsmail Tozan, “Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak 2019 kurban organizasyonları kapsamında hazırlıklarımızı tamamladık. Her sene bağışçılarımızın emanetleri ile alınan kurbanları vekalet yolu ile kesen ve dağıtan derneğimiz, bu sene de Türkiye başta olmak üzere Afrika, Asya ve Ortadoğu ülkelerinde mazlumlar ve muhtaçlar için 50 bin hisse kurban kesmeyi hedefliyor” şeklinde konuştu.

CANSUYU HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

2019 Kurban Bayramı’nda, 3 kıta ve 20 ülkede kurban organizasyonu düzenleyecek olan Cansuyu, 50 farklı bölgede kurban kesimi gerçekleştireceğini ifade eden Tozan, şöyle konuştu: “Hangi ülkede ne kadar kesim yapılacağı, mağduriyet ve muhtaçlık durumuna göre tespit edilecek, bu bölgelerdeki ekipler ve yardımcı partner kuruluşlar ile işbirliği halinde kurban etleri muhtaçlara dağıtılacak. Geçtiğimiz günlerde 2019 Kurban Eğitim Toplantısı ve 2019 Temsilciler Toplantısı’nı gerçekleştirdik. Cansuyu yönetimi, hem ülkelere gidecek olan ekipleri belirleyip onlara eğitim verdi hem de yurt içindeki çalışmalarla ilgili temsilcilerle görüşüp hazırlıklarını tamamladı.”

BAĞIŞÇILARIN GÜVENİNİ KAZANDIK

Vekaletle kurban kesiminde hassas davrandıklarını ifade eden Tozan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aldığımız her bir kurban vekaleti bizim için sorumluluktur. Bu anlayışla aldığımız vekaletleri talep edilen bölgede islami hassasiyetlere son derece önem vererek kesiyoruz. Verilen vekalet gereği Cansuyu çalışanımız kurban kesimi yaparken bu video olarak kaydediliyor ve vekaleti veren kişiye kesim sonrası ulaştırılıyor. Bu sayede vekaleti veren bağışçılarımızın da içi rahat oluyor. Kurbanının kesildiğini ve gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştığını görüyor.”

2005’TEN BERİ ÇALIŞIYORUZ

Cansuyu Derneği’nin 2005 yılından beri Türkiye'de 60’a yakın şehirdeki temsilcileri ile topladığı yardımları yoksullara ulaştırdığını ifade eden Tozan, “Cansuyu, ülke sınırlarını aşarak dünyanın dört bir yanına 'can suyu' oluyor. Cansuyu yıllardır milyonlarca insana umut oldu. ‘Sizi gerçek muhtaçlara ulaştırır’ sloganıyla, geçtiğimiz yıllarda Türkiye başta olmak üzere Orta Afrika, Doğu Afrika, Güney Afrika, Uzakdoğu Asya, Orta Asya, Güney Asya, Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslar’da mazlum ve muhtaçlar için kurban kesiyor, Ramazan yardımlarını dağıtıyor, acil durumlarda ve felaket zamanlarında acil ihtiyaçları karşılıyor ve birçok kalıcı projeye imza atıyor. Geçtiğimiz yıllarda başta Suriye, Filistin, Mısır, Pakistan, Filipinler, Nijer, Çad gibi sorunlu bölgelere yönelik olağanüstü çalışmalar yapıldı.  Cansuyu bu yıl dünyanın farklı bölgelerinde yeni su kuyuları açtı, camiler yaptı ve binlerce yetime sahip çıktı” ifadelerine yer verdi.

HÂLİD ŞEN

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri