Cansuyu, bayram sevincini paylaştı

Cansuyu Derneği, bu bayramda da ümmet coğrafyasındaki mazlumlara uzanan el oldu

17 AĞUSTOS CUMARTESİ günü Türkiye’den yola çıkan Cansuyu Kamerun ekibi 24 saat süren yolculuğun ardından Kamerun’un en kuzeyinde Çad sınırında bulunan,Başkenteyaklaşık 1800 km mesafede olan Kamerun’un Kousseribölgesine ulaştı.

8 Kişilik Kamerun ekibi bölgeye gelir gelmez CansuyuKamerun partneri Ossman Ahmed Kotoko ile organizasyon toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda kesilecek kurbanların kontrol noktaları,kaç bölgede kesileceği,kesim noktalarında kaç kişilik ekibin hazır olacağı,kesim noktalarının uygun olup olmadığı ve en önemlisi dağıtım noktasında nasıl bir çalışma gerçekleştirileceği karşılıklı olarak istişare edildi.

CANSUYU KAMERUN EKİBİ 2021 KURBAN ORGANİZASYONU KAPSAMINDA BÖLGEDE 150.000 MUHTACA KURBAN EMANETLERİNİ ULAŞTIRDI

Konuyla ilgili açıklama yapan Kamerun ekip sorumlusu Ömer Faruk Günenç Cansuyu olarak şiarlarının her daim gerçek muhtaçlara ulaşmak olduğunu bu bağlamda bölgede bayram boyunca gerçekleştirdiğimiz kurban kesim faaliyetlerinibağışçılarımızın hassasiyetine ve hislerine tercüman olacak birşekilde hassasiyetle gerçekleştirdik.
Cansuyu derneğimize bağış yapan tüm bağışçılarımıza en içten dileklerimizle teşekkür ediyoruz. Onların bizler üzerine yüklediği sorumluluğun farkında olarak bölgemizde ki kurban kesim faaliyetlerini en ince detayına kadar planlayarak sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdik. Kurbanların bölgede sahih bir şekilde kesildiğini bağışçılarımıza da ulaştırmak için kesimlerden sonra kurbanlarının kesildiği bilgisini  sms ile bildirdik. 

Cansuyu olarak yıllardır bağışçılarımızın kalplerinin mutmain olması için kurban kesim videolarını görüntülü olarak ulaştırıyoruz.​

KAMERUN’DA ÜÇ BÖLGEDE KESİMLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kurban organizasyon ekibimizle birlikte bu yıl Kamerun’un 3 bölgesinde kesimler gerçekleştirdik,bölgelerdeki bu kesimçalışmalarını sağlıklı bir şekilde organize edebilmek için ekibimizle birlikte kurban kesim noktalarını bir gün öncesi arefe giünü yerinde inceledik. Bölgelerde yapmış olduğumuz incelemerden sonra kurban organizasyonu en sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmek için hazırlıklarımızı tamamlayarak bayram namazını beklemeye başladık.Bayram namazını Kousseri’nin Goulfey bölgesinde yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla eda ettikten sonra kesimlerimizi Kamarun’un 3  bölgesinde 2 gün içinde gerçekleştirerek yaklaşık 150.000 muhtacın sofrasına kurban etlerimizi ulaştırdık ve bir nebze olsun onlara gerçek bayram sevinci yaşatmaya çalıştık.
Yapmış olduğumuz çalışmalar kapsamında Afrika bölgesininne kadar mümbit ve mağdur bir coğrafya olduğunu gözlemlemiş olduk. Bu arada gerçekleştireceğimiz yardım faaliyetlerinin bu mazlum coğrafyaya karınca kararınca Cansuyu olacağını,yapmış olduğumuz yardımlarla belki de ilkdefa evlerine et girmesine, mazlumlatın sofralarında gerçek bayramın yaşanmasına vesile olduk.
Bizlerde Cansuyu Kamerun ekibi olarak kurban emanetlerini yerine ulaştırmanın mutluluğuyla tüm islam aleminin kurban bayramını tebrik ediyor ve bölgede gerçekleştirdiğimiz yardım faaliyetlerinin hayırlara vesile olmasını canabı haktan niyaz ediyoruz dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri