Cansuyu 2020 kurban organizasyonuna hazır

Cansuyu Derneği bu yılki kurban bedellerini kamuoyuyla paylaştı…

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 2020 kurban organizasyonları kapsamında hazırlıklarını tamamladı. Her yıl Kurban Bayramı’nda bağışçıların emanetleri ile alınan kurbanları vekalet yolu ile kesen ve kesim yaptığı bölgelerde dağıtan Cansuyu, bu sene de Türkiye başta olmak üzere Afrika, Asya ve Ortadoğu ülkelerinde mazlumlar ve muhtaçlar için kurban organizasyonları düzenleyecek.

Her yıl düzenlediği organizasyonlarla mağdur ve mazlum coğrafyalara el uzatan Cansuyu, bu yıl da kurban organizasyonunu 60 farklı bölgede gerçekleştirecek. Geçtiğimiz aylarda ülkemizde yaşanan deprem felaketi, salgın süreci ve Ramazan ayında yaptığı çalışmalarla mağdurlara ulaşan Cansuyu, kurban organizasyonu ile de dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara Anadolu’dan yardımları ulaştıracak. 

60 FARKLI BÖLGEDE KURBAN ORGANİZASYONU

Cansuyu, içinde bulunduğumuz pandemi sürecine rağmen, 2020 Kurban Bayramı’nda, 60 farklı bölgede kurban kesimi gerçekleştirecek. Hangi ülkede ne kadar kesim yapılacağı, mağduriyet ve muhtaçlık durumuna göre tespit edilecek, bu bölgelerdeki ekipler ve yardımcı partner kuruluşlar ile işbirliği halinde kurban etleri muhtaçlara dağıtılacak.

BÖLGE BÖLGE KURBAN BEDELLERİ

Cansuyu, bölgelerdeki kurban fiyatlarını göz önüne alarak dört farklı kurban bedeli açıkladı. Buna göre kurban bedelleri; Afrika ve Asya’da 700 TL, Arakan ve Moro’da 900 TL, Türkiye, Filistin Kampları ve Yemen’de 1300 TL, abluka altındaki Gazze’de ise 2300 TL olarak belirlendi.

BÜTÜN KESİMLER GÖRÜNTÜLÜ KAYIT ALTINA ALINACAK

Kurbanlar, Cansuyu ekipleri tarafından satın alınıp Kurban Bayramı’nın 3. günü ikindi vaktine kadar belirlenen noktalarda kesilerek muhtaçlara et olarak dağıtılacak. Bütün kesimlerin bir hizmet olarak kayda alınıp daha sonra bağışçılara internet sitesi üzerinden ulaştırılması planlanıyor.

KURBAN KESMEK İSTEYENLER BAŞVURABİLİR

Derneğe vekalet vermek isteyenler kurban bedellerini; Cansuyu Derneği resmi internet sitesinden (cansuyu.org.tr) kredi kartı yolu ile ya da Ziraat Bankası, Türkiye Finans, KuveytTürk, Vakıfbank, Vakıf Katılım ve Halkbank’taki bağış/kurumsal tahsilat sisteminden ödeyebilecek. Ayrıca vatandaşlar, PTT’den 511 75 63 No’lu posta çeki hesabına ödeme yaparak ya da Cansuyu il temsilciliklerinden de makbuz karşılığında kurban hisselerini ödeyebilecek.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri