Canlar gidiyor!

Şehir merkezinde motosikletlerin karıştığı kazaların önüne bir türlü geçilebiliyor.

Şehir merkezinde motosikletlerin karıştığı kazaların önüne bir türlü geçilebiliyor. Aşırı hız yapan ve  kasksız bir şekilde trafiğe çıkan motosiklet sürücüleri canlarını tehlikeye atıyor. 2014 yılında 3 motosiklet sürücüsü ve Nisan ayının başında ise 2 genç kazalarda hayatını kaybetti

Konya şehir merkezinde motosikletlerin karıştığı kazaların önüne bir türlü geçilebiliyor. Aşırı hız yapan ve  kasksız bir şekilde trafiğe çıkan motosiklet sürücüleri ölümle burun buruna geliyor. Emniyet yetkililerinin tüm uyarılarına ve trafik cezalarına rağmen motosiklet sürücülerinin büyük bir kısmı kurallara uymamakta ısrar ediyor. Kurallara uymamanın bedeli ise çok ağır alıyor. Geçen ay İçeri Çumra Mahallesi'nde motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 genç hayatını kaybetmişti. Kazada motosiklette bulunan Sabri Yidik (17) ve Mevlüt Özdemir (13) hayatını kaybetti ve geride gözüyaşlı anne ve baba bıraktı.

SÜRÜCÜLER BİLİNÇMELİ

Şehir merkezinde ise motosikletlerin karıştığı trafik kazalarında önceki yıllara göre çok az bir düşüş yaşandı. 2012 yılında toplam motosikletlerin karıştığı 953 kaza yaşandı ve bu kazalarda 1 kişi hayatını kaybederken, bin 323 kişi ise yaralandı. 2013 yılında ise 822 ise kaza meydana geldi. Bu kazalarda 1 kişi hayatını kaybederken, bin 90 kişi ise yaralandı. 2014 yılında ise önceki yıllara önceki yıllara azalma yaşandı. 753 kazada 3 kişi hayatını kaybetti, 972 kişi ise yaralandı. Konya Emniyet Müdürlüğü ise güvenli motosiket kullanımını alışkanlık haline getirmek ve bu alanda can ve mal güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak için çalışmalarını artırıyor.

KAZALAR YÜREĞİMİZİ YAKIYOR

Konya Motosiklet ve Bisiklet Tamircileri Odası Başkanı Ahmet Çal, trafik ekiplerinin yaptıkları her türlü çalışmayı desteklediklerini belirterek, “Motosiklet sürücülerinin karıştığı ölümlü kazalar yüreğimizi yakıyor. Bizler kazaların önüne geçmek ve sürücülerin can güvenliklerini sağlamak için her türlü çalışmaları yapıyoruz. Kurallara uymayan sürücü sayısı geçmiş yıllara göre azaldı. Motosiklet sürücüleri artık daha bilinçli. Bisiklet ve motosiklet sürücülerinin dikkatli olduğu kadar diğer araç sürücülerinin de dikkatli olmaları gerekiyor. Trafikte bazı araç sürücüleri defalarca şahit olduk bisiklet ve motosikletleri araçtan saymıyor. Unutmasınlar ki bu araçlarda trafikte aynı hakka sahipler. Ama bu bilinç halen benimsenmedi. Araç sürücülerinden motosiklet ve bisiklet sürücülerine saygı istiyoruz. Saygıyla kazaların önüne geçeriz. Bisiklet yollarına park yapmayın. Orası park yeri orası bisiklet sürücülerinin yolu” diye konuştu.

KURALLARA UYUN CEZA YEMEYİN

Konuşmasının sonunda bisiklet, motosiklet ve üç tekerlekli motosikletlerin teknik donanımı ve kullanım şartlarına da değinen Ahmet Çal, “Kaskınızı takın, kesinlikle kırmızı ışıkta geçmeyin. Emnniyet Müdürlüğümüzle kask takma kampanyası düzenleyeceğiz. Sizin daha kolay fark edilmeniz için mutlaka yolun en sağından gidin. Ayna, reflektör, ikaz ışığı ve sinyal tertibatını taktırın. Araçlarınızın plaka, sigorta ve ruhsatlarını bulundurun. Üç tekerlekli motosikletler ile kesinlikle yolcu ve kapasitesinin üzerinde yük taşımayın. Yasak olan caddeler ve ters yönlere girmeyin” diyerek sürücüleri uyardı.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri