Canlar, Erzurum'da Kerbela İçin Gözyaşı Döktü

Erzurum Erenler Derneği tarafındanYenişehir AVM Kültür Merkezi Salonu'nda,'Beraber sevindik beraber ağladık' isimli program düzenlendi. Erzurum merkez ile çevre ilçe ve Erzincan'dan çok sayıda Alevi Muharrem ayı ve Kerbela nedeniyle bir araya...

Erzurum Erenler Derneği tarafındanYenişehir AVM Kültür Merkezi Salonu'nda,'Beraber sevindik beraber ağladık' isimli program düzenlendi.

Erzurum merkez ile çevre ilçe ve Erzincan'dan çok sayıda Alevi Muharrem ayı ve Kerbela nedeniyle bir araya geldi. Alevi dedeleri Veli Güler ve Süleyman Alan, Kültür Merkezi'nde 'Kerbala ve Hz. Hüseyin' konulu konferans verdi. Erzurum Erenler Derneği Şube Başkanı Ali Kemal Demir, Kerbela hadisesinin 1334. yıldönümünde Hz. Hüseyin'in ve arkadaşlarının katledilmesinin acısını ilk gün gibi yüreklerinde hissettiklerini söyledi. Asırlar geçmesinden rağmen Kerbela'nın zalimle- mazlumun, iyi ile kötünün hesaplaşması olduğuna vurgu yapan Demir,"Aradan asırlar geçmesine rağmen Kerbela'nın acısını yüreklerimizde ilk gün ki gibi hissedip yaşıyoruz. Bugün Hz. Hüseyin'e, Kur'an'ın, islamın, ehlibeytin yalnızlığına ağlıyoruz. Kerbela, tarihin en büyük bela ve musibetiyle Müslümanların imtihanı" dedi.

Başkan Demir, Erzurum'da Alevilerin dökük metruk binalarda cem için toplandığını ve bunun da kendilerini üzdüğünü belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'den cemevi için yer talebinde bulunarak,"Erzurum'da cemevi eksik. Gençlerle kardeşlik, birlik, beraberlik duygusunu yaşamak ve yaşatmak için ibadetlerimizi kendi mekanımızda yapmak korku içinde eski mekanlarda yapmak istemiyoruz." diye konuştu.

Dede Veli Güler, konuşmasında Kerbela'nın Müslümanlar üzerindeki olumsuz etkisini anlattı. Güler, Hz. Muhammed'in (sav) torunu ve 72 arkadaşının Yezid tarafından katledilmesinin İslam tarihi için ağır bir yara olduğunu belirtti. İstanbul'dan davetli olarak gelen dede Süleyman Alan ise Müslümanların tarihin her döneminde baskı ve zulümlere maruz kaldığını ifade etti. Alan, Aleviler olarak her zaman adaletin yanında zulme karşı olduklarına dikkat çekerek, "Her çağda Yezitler, Hüseyinler vardır. Başka yerde aramak yerine Yezidleri nefsinde aramak gerek. Aleviler olarak her zaman tarafımız zulme karşı adaletten yana olmuştur" diye konuştu.

Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar da, ehlibeyt sevgisinin toplumda yüksek olduğunu kaydetti. Kendi isminin Hasan, kardeşinin ise Hüseyin olduğunu hatırlatan Çınar,"Bizler ehlibeyt sevgisiyle yoğrulmuşuz. Babam, ehlibeyt sevgisinden dolayı benim adımı Hasan, kardeşimin ise Hüseyin koymuş" şeklinde konuştu.

Erzurum Büyükşehir BelediyeBaşkanı Mehmet Sekmen ise Erenler Dernek Başkanı Ali Kemal Demir'in cemevi talebini değerlendireceklerine değinerek,"Cemevi için arsa konusunda yardımcı olacağız." ifadelerini kullandı

Program semah, ardından zakirler Özcan Karataş ile Cem Oğuz okudğu deyişler ve ağıt ise son buldu CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri