Çankaya-yenikent Tramvay Hattı Hizmete Girdi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Estram’ın gerçekleştirdiği Çankaya-Yenikent Tramvay Uzatma Hattı hizmete açıldı. Açılışa; Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Çankaya ve...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Estram’ın gerçekleştirdiği Çankaya-Yenikent Tramvay Uzatma Hattı hizmete açıldı. Açılışa; Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Çankaya ve Yenikent mahalle muhtarları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Törende konuşan Başkan Büyükerşen, bu projenin nişanını çaktıklarında, arkalarından bazılarının gerçekleştiremezler dediğini belirterek, “Fakat biz sözümüzü tuttuk. Eskişehir’in başkenti olan Çankaya Mahallesi'nin caddelerinde tramvay bir kuğu gibi süzülecek.” dedi.

Çankaya’nın, Eskişehir’de yükselen bir değer olduğunu vurgulayan Büyükerşen, “Sizlerin desteğiyle tramvay projesini gerçekleştirdik. Siz desteklemeye devam ettiğiniz sürece, biz sizlere hizmet götürmekten mutluluk duyacağız. Çankaya ve Eskişehir’e yapacağımız birçok projemiz daha var.” diye konuştu.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da Odunpazarı Belediyesi olarak Büyükerşen’e ve ekibine minnettar olduklarını kaydetti. Açılış kurdelesini; Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Çankaya ve Yenikent mahalle muhtarları ile mahalle sakinleri ve çocuklarla kesen Büyükerşen’e, mahalle sakinleri sevgi gösterisinde bulundu. Büyükerşen ile hatıra fotoğrafı çektiren Çankaya sakinleri, kendisine teşekkür etti.

Simge Sağın'ın konseriyle coşan Eskişehirliler de şarkılara eşlik etti. Simge Sağın, Eskişehirlilerin çok şanslı olduklarını vurgulayarak, “Türkiye’nin en modern ve güzel şehrinde yaşıyorsunuz. Büyükerşen çok mükemmel bir başkan.” dedi. Konser sonrası boş alanda yapılan havai fişek gösterisi ve tramvayların birlikte görüntüsü Çankayalılara görsel bir şölen sundu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri