Canımız çok yandı

Ligde Konyasporun da hakem hatalarına maruz kaldığını ve puanlar kaybettiğini söyleyen yeşil-beyazlı kulübün yöneticileri, hakem eleştirilerinin Türk futbolunu yaralayacağının altını çizdiler.

Konyaspor Yönetim Kurulu, son günlerde hakem camiasının etki altına alınmasını www.konyaspor.org.tr’ye yaptığı açıklamayla eleştirdi. Yönetim kurulu, yaptığı açıklamada kalan 6 haftanın her türlü söylentiden uzak bir şekilde Türk futboluna yakışır maçlarla tamamlanmasını diledi.

Hakem hatalarıyla bu sezon Konyaspor’un canının yandığını ancak bu hataların art niyet taşımadığı için gündeme gelmediğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Hakem camiasına olan güvenimizi maruz kaldığımız hatalara rağmen her defasında tekrarladık. Sezonun son 6 haftasına girdiğimiz bu dönemde gerek zirve yarışında gerekse kümede kalma mücadelesinde çekişmenin tüm hızıyla devam etmesi, yapılan en ufak bir hatanın bile birçok takımı yakından ilgilendirmesi bu süreçte futbol ailemizin en önemli bireylerinden olan hakem camiasının yükünü biraz daha ağırlaştırmaktadır. Kayserispor kulübünün Antalyaspor-Kayserispor maçında yaşanan gelişmelerin ardından yapmış olduğu eleştirilere bu sezon hakem hatalarından canı en fazla yanan kulüplerin başından geldiğimizden dolayı katılmaktayız.
HAKEM HATALARINA MARUZ KALAN BİR KULÜBÜZ
Son oynadığımız Sivasspor maçında tüm takdir haklarını rakipten yana kullanan, kart konusunda rakibe büyük taviz veren ve maçın sonucunu etkileyen, belki de lig sıralamasını değiştirecek pozisyonda penaltımızı vermeyen hakem Bünyamin Gezer, bu sezon Denizlispor ile deplasmanda oynadığımız mücadelede herkesin ortak görüşte birleştiği pozisyonda penaltımızı vermemiş, kart gören rakip oyuncunun kendisini uzun süreli alkışla protesto etmesine rağmen kuralları uygulayarak oyundan ihraç etmemiş ve geçen sezon deplasmanda 1-0 kaybettiğimiz Trabzonspor maçında 90+4.dakikada net bir penaltımızı görmemezlikten gelmiştir. Böyle hatalara maruz kalmamıza rağmen Konyaspor Kulübü olarak bu hataları kamuoyunda fazla seslendirmedik ve hakem camiasına olan güvenimizi maruz kaldığımız hatalara rağmen her defasında tekrarladık. Ama son günlerde daha önce yaptıkları görevlerden ayrılan ve aktif bir şekilde görevi olmayan isimlerin yaptıkları açıklamalarla hakem ve futbol camiasını etkilemeye çalıştıklarını üzülerek görmekteyiz. Kulübün mazisini ön plana çıkartarak, bunun ligde kalmaları için bir neden olarak gören ve bu doğrultuda perde arkasından futbolumuzu etkilemeye çalışan isimlerin bu gayretlerinin gelişmesi için her yönüyle çaba gösterilen Türk futboluna bir getirisi olmayacağını, aksine Türk futbolunun gelişimine bu şekilde belki de ileride tamiri zor yaralar açılabileceği görüşümüzü spor kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Dileğimiz kalan 6 haftanın söylentilerden uzak bir şekilde Türk futboluna yakışır maçlarla tamamlanması ve gerçekten hak edenin yoluna devam etmesidir”
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri