Candan Ankara’da iddialı

Saadet Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Veysel Candan, 2 dönem Meram Belediye Başkanlığı ve 2 dönemde milletvekilliği yaptığını anımsatarak, tecrübelerini Ankara için kullanacağını söyl
Milli Görüş belediyeciliğini yeniden milletle buluşturmak için 29 Mart yerel seçimlerine hızlı bir şekilde hazırlanan Saadet Partisi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Veysel Candan’ı gösterdi. İki dönem Meram Belediye Başkanlığı yapan Veysel Candan, Refah Partisi’nden Konya Milletvekili olarak TBMM’ye girmiş ve 20-21. dönem milletvekilliği yapmıştı.
HALK, MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİNİ ÖZLEDİ
Saadet Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Veysel Candan, halkın Milli Görüş belediyeciliğini özlediğini belirterek, partisinden aday gösterilmekten gurur duyduğunu söyledi. Milletvekilliği görevi nedeniyle Ankara’da 10 yıl bulunduğunu, 2 dönem de Meram Belediye Başkanlığı görevini yaptığını anımsatan Veysel Candan, “Tecrübelerimiz var, halkımız teveccüh ederse elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi. Veysel Candan, parti olarak prensipleri bulunduğunu da aktararak, halka açık, halkla bütünleşen, temiz ve dürüst belediyeyi amaçladıklarını söyledi.
ANKARA’NIN KONYA İLE BENZEŞEN SORUNLARI VAR
Seçim çalışmaları hakkında da bilgi veren Veysel Candan, Ankara’nın Konya ile benzeşen sorunları olduğunu, bunların başında hava kirliliği, içme suyu geldiğini anımsattı. Bunun yanında ayrıca Ankara’nın mimari yapısında ciddi anlamda ranta dayalı çarpık kentleşmenin olduğunun altını çizen Veysel Candan, Türkiye’de en pahalı doğalgazı da Ankara halkının kullandığına dikkat çekti.
AKP-CHP KUTUPLAŞMASI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR
Mevcut belediye yönetiminin şeffaf olmaktan uzakta olduğunu ve halka gıda ve kömür yardımı yapmaktan başka bir çalışma yapmadığını vurgulayan Veysel Candan, yolsuzluk olaylarının da sıkça yaşandığını, bununla ilgili Sayıştay raporları olduğunu kaydetti.
Veysel Candan, bütün yaşanan bu olumsuzluklara rağmen ‘oylar bölünmesin, sol gelmesin’ şeklinde propaganda yapılarak, AKP ve CHP kutuplaşmasının oluşturulmaya çalışıldığının da altını çizerek şöyle devam etti: “AKP ve CHP’nin aralarında kayıkça kavgası var. Her iki partinin belediye başkanlarının da yolsuzluk dosyaları var.”
Veysel Candan, kendilerinin bu kavgada hakkı söyleyeceklerini net bir şekilde ortaya koydu.
VEYSEL CANDAN KİMDİR?
1947 Konya Hadim’de doğdu. İlk ve orta tahsilini Konya İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesini bitirdi. 20 yıl serbest eczacılık yaptı. MNP, MSP, RP, Fazilet ve Saadet Partisi’nde görev aldı. 28 Mart 1989 mahalli seçimlerinde RP’den Meram Belediye Başkanı seçildi. Meram’ın ilk belediye başkanı oldu. İki dönem görev yaptı.
Daha sonra RP’den Konya milletvekili olarak TBMM’ye girdi. 20-21.dönem milletvekilliği yaptı. Saadet Partisi ve Fazilet Partisi’nde genel başkan yardımcılığı yaptı. TBMM-KİT Komisyon üyeliği ve Fazilet Partisi Grup Başkan vekilliği yaptı. Fransızca ve Arapça bilmektedir. Evli ve dört çocuk babasıdır. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri