Canbolat göreve başladı

Konya Valiliği görevine atanan Yakup Canbolat göreve başladı. Canbolat, Konya’daki ilk açıklamasında, “Bu aziz kentte tekrar görev almanın ağır sorumluluğunun bilincindeyim. Mesai mefhumu gözetmeden şehrimize hizmet etme azmi ve gayreti içinde olacağız” d

Bakanlar Kurulu Kararı ile Konya Valiliği görevine atanan eski Hakkari Valisi Yakup Canbolat Konya’ya gelerek görevine başladı. Vali Canbolat için Valilik önünde bir karşılama programı düzenlendi. Öğrencilerin Canbolat’ı çiçeklerle karşıladığı programda ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İlçe Belediye Başkanları, kamu kurumlarının il müdürleri, valilik personeli ile vatandaşlar hazır bulundu. Emniyet Müdürlüğü’ne ait tören mangasını selamlayan Vali Canbolat, protokol üyeleri v vatandaşlarla selamlaştıktan sonra bir açıklama yaptı. Anadolu Türklüğü’nün kadim başkenti Konya’nın, tarih boyunca önemli misyonlar üstlendiğini ifade eden Canbolat, “Onlarca medeniyeti ağırlamış, Anadolu bozkırının kurak ve çatlamış topraklarında yeşeren başaklar ile bu topraklarda yaşayan nice nesilleri beslemiştir. Her sokağı buram buram tarih kokan Hz. Mevlana diyarı, hoşgörü ve kardeşliğin şehri Konya ilimize vali olarak hizmet edecek olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum. Kaymakam adayı olarak 24 yıl önce mesleğe başladığım bu aziz kentte tekrar görev almanın ağır sorumluluğunun bilincindeyim” dedi.

İSTİŞARE İÇİNDE OLACAĞIZ

Konya’nın sahip olduğu potansiyel, üstün sosyal ve kültürel değerleri, sanayisi ve ticareti, verimli toprakları, çalışkan halkı ve avantajlı konumu ile ülkemizin hedeflerine ulaşmasına büyük katkılar sağlayacağını söyleyen Vali Canbolat, şöyle konuştu: “Bu sürece katkı sağlayabilmeyi arzu ve ümit etmekteyim ve bundan da büyük mutluluk duyacağım. Hiç kuşku yok ki halkımız, kurumların kendilerine sağladığı hizmetlerin en iyisine layıktır. Bu bağlamda hizmetlerimizi vatandaşlarımıza daha sağlıklı ulaştırabilmek için milletvekillerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin, üniversitelerimizin, meslek odalarının, sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve personeli,  yazılı ve görsel basınımız ve çalışkan halkımızla beraber en doğru, en akılcı fikirlere ulaşarak, mesai mefhumu gözetmeden hep birlikte şehrimize hizmet etme azmi ve gayreti içinde olacağız.”

VATANDAŞIN İÇİNDE OLACAĞIZ

 Çalışmalarda temel yaklaşımlarının insan odaklı bir anlayış olduğunu ifade eden Canbolat, konuşmasına şöyle devam etti: “Hukuka bağlı, insan haklarına saygılı, şeffaf, hesap verebilen, katılıma açık, toplumumuzun bütün kesimlerini kucaklayan, vatandaşımıza güvenen, ona hizmeti kutsal bilen, güler yüzlü bir yönetim anlayışında olacağız. Bu doğrultuda ilkemiz herkese aynı yakınlıkta bulunma ve adalet anlayışıdır. Sürekli olarak vatandaşımızın arasında, yanında olacak ve bize ulaşmalarına imkân sağlayacağız. Bu bağlamda kentin yönetiminde söz sahibi olanların ve Aziz Konyalıların şahsıma verecekleri katkıdan hiç şüphem bulunmamaktadır. Bugüne kadar ilimize yapılan hizmetlerde emeği geçen tüm valilerimize özellikle bayrağı devraldığım Vali Muammer Erol’a teşekkür ediyor, bu görevi bana layık gören başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, İçişleri Bakanımıza ve Bakanlar Kurulunun değerli üyelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Birlikte daha güzel bir Konya’ya ulaşmak dileğiyle;  selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri