Çanakka'nin 100 Yılı Belgesele Dönüştürülüyor

Çanakkale'nin 100 yıllık geçmişi, belgesele dönüştürülüyor. 1 milyon dolara mal olacak belgesel, Çanakkale Savaşları'nın 100'uncu yılı olan Mart 2015'te seyirci ile buluşacak.     Çanakkale Valiliği ve Kale Seramik...

Çanakkale'nin 100 yıllık geçmişi, belgesele dönüştürülüyor. 1 milyon dolara mal olacak belgesel, Çanakkale Savaşları'nın 100'uncu yılı olan Mart 2015'te seyirci ile buluşacak.

    Çanakkale Valiliği ve Kale Seramik işbirliği ile 18 Mart 2015, 24-25 Nisan 2015 tarihlerinde izleyiciyle buluşacak 1 milyon dolarlık bütçeli bir belgesel için kolları sıvadı. Belgesel yapımcılığını ise Jam3 firması üstlenecek. Firma tarafından yapılan sunum toplantısına Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, 2015 Koordinasyon Merkezi Genel Sekreteri Mahmut Akkuş ve firma yetkilileri katıldı.

    Burada bir konuşma yapan projenin ana sponsoru Kale Grubu Başkanı ve CEO’ su Zeynep Bodur Okyay, Çanakkale gibi önemli bir coğrafyada doğdukları için kendileri için Çanakkale ayrı bir ehemmiyeti olduğunu söyledi. Okyay, "Çanakkale Savaşları 100.Yılında bu şehre böyle bir hediye vermeyi düşündük. Çanakkale’nin hikayesi 100 yılın hikayesi iyi bir işbirliği ile gerçekleşiyor." dedi.

    Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ise belgesel hazırlamasının 100. Yıl Anma ve Kutlama Etkinlikleri içerisindeki prestij çalışmalardan biri olacağını söyledi.

    3 boyutlu animasyonların yer alacağı interaktif belgesel çekimi ileri teknoloji kullanarak izleyicinin belgeseli mouse yardımı ile yönlendirebileceği farklı bir çalışma olacak. Yerli ve yabancı tarihçilerin ve akademisyenlerin danışmanlık yapacağı bu çalışma aynı zamanda kitap olarak da yayımlanması planlanıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri