Çanakkaleli İtfaiyeciler Bisikletle Almanya'ya Gidiyor

Çanakkale'den 2 itfaiyeci, Almanya'nın Osnabrück kentine bisikletle gitmek için yola çıktı. İtfaiyeciler, 2 bin 980 kilometre yol alacak. Daha önce Osnabrück'ten Çanakkale'ye bisikletle itfaiyecilerin gelmesinin ardından, Çanakkale itfaiyesi...

Çanakkale'den 2 itfaiyeci, Almanya'nın Osnabrück kentine bisikletle gitmek için yola çıktı. İtfaiyeciler, 2 bin 980 kilometre yol alacak. Daha önce Osnabrück'ten Çanakkale'ye bisikletle itfaiyecilerin gelmesinin ardından, Çanakkale itfaiyesi de aynı şekilde Osnabrück'a bisikletle gitmek için çalışma yaptı. Çalışma çerçevesinde itfaiyeciler İbrahim Çoban ve Mustafa Kayacık hazırlıklara başladı.

Çanakkale'nin kardeş kenti olan Almanya'nın Osnabrück kenti arasındaki bağı güçlendirmek için düzenlenen etkinlikler devam ediyor. Bugün yola çıkan itfaiyeciler için Çanakkale Belediyesi önünde tören düzenlendi. Törene katılan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, daha önce Osnabrück'tan Çanakkale'ye bisikletle ve yürüyerek itfaiyecilerin geldiğini hatırlatarak, kendilerinin de böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Gökhan, "Çanakkale itfaiyemizde görevli 2 arkadaşımız, bugün Çanakkale'den Osnabrück'a bisikletle gitmek üzere başlangıç noktasındalar. 15 Eylül ile 15 Ekim arasında sürecek bu yolculuk. Her gün ortalama 100 kilometre hedefleri var. 2 bin 980 kilometrelik bir yol alacaklar bisikletle. Daha önce Osnabrück'tan Çanakkale'ye bu tarz bisikletle hatta yürüyerek gelen itfaiyeciler var. Bizim de kardeş kent olan Osnabrück'ta daha önce çeşitli şekillerde gidiş gelişler olmuştu. Hatta bir süre önce de bir grup genç itfaiyeciler buralarda bizim itfaiyede görev yaptılar. Bizim arkadaşlarımız Almanya'ya Osnabrück'ta görev yaptılar. İtfaiyeler arasında böyle bir diyalog var. Onların itfaiyecilerinin böyle bir girişimlerine karşılık, bizim itfaiyecilerimiz de dediler ki biz de bisikletle Osnabrück'a gidebiliriz.

Bu da hem kardeş kent ilişkileri açısında önemli. Hem de de bisikletin kullanılması teşvik. Son olarak itfaiyecinin her şartta görev yapabilecekleri, bisikletçi olmadıkları halde bisikletle 2 bin 980 kilometre yol yapabilme kabiliyetleri olduğunu gösterecekler. Böyle bir proje geldiğinde memnuniyetle destekledik. Yolda giderken, yol güzergahı üzerindeki itfaiyelerde de konaklanacaklar. Her yer denk gelmeyebilir. Ayrıca kamplarda kalacaklar. Yunanistan, Makedonya, Kosova, Sırbistan, Macaristan, Slovakya, Avusturya ve Çek Cumhuriyeti'nden Almanya'ya girecekler. Oradan da Osnabrück'a varacaklar.

Bu yolculuk boyunca her gün bize bilgi gönderecekler. Takip edeceğiz. Bunu internette duyuracağız ve durumlarını takip edeceğiz. Osnabrück'a vardıktan sonra 3 gün itfaiyecilerle birlikte olacaklar. Ondan sonra uçakla 13'ünde burada karşılayacağız. Sağlık kontrolleri yapıldı. Kaç kilo gidip kaç kilo ile geleceklerine bakacağız. Bisikletin kullandırılması noktasında bir özendirme olacağına inanıyorum. Bisiklet yollarını iyileştireceğiz." şeklinde konuştu. Konuşmanın ardından itfaiyeci bisikletçiler, alkışlarla yola çıktı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri