Çanakkale'de Sergilenen Tarihî Top Tartışma Konusu Oldu

AK Parti Milletvekili İsmail Kaşdemir, Çanakkale Savaşları'ndan kalma topun, Demircioğlu Caddesi'ndeki meydanda durmasından rahatsızlık duyduğunu belirten Çanakkale Belediye Başkanı Ülğür Gökhan’ı özür dilemeye davet etti.Yaklaşık...

AK Parti Milletvekili İsmail Kaşdemir, Çanakkale Savaşları'ndan kalma topun, Demircioğlu Caddesi'ndeki meydanda durmasından rahatsızlık duyduğunu belirten Çanakkale Belediye Başkanı Ülğür Gökhan’ı özür dilemeye davet etti.

Yaklaşık 200 kadın, 15 gün önce Belediye Sosyal Yaşam Evleri’nde biraraya gelerek, iki ayda hazırladıkları 7x metre ebadındaki dantel örtüyü, "18 Mart 1915 savaşlarında Çanakkale’nin geçilmezliğini Mehmetçik bu toplarla sağladı" yazılı topun üzerine örtmüştü. Gruba destek vermek için Başkan Gökhan da bir açıklama yaparak, topun şehir içinde bulunmasından rahatsız olduğunu belirterek, "Çünkü Çanakkale’ye gelenleri topla karşılamış oluyoruz. Bu topu koyanların bizimle alakası yok ama kaldırılması talebimiz vardı. Sonuç olarak kaldıramadık, en azından üstünü barış örtüsüyle örtüyoruz." demişti.

Bunun üzerine Milletvekili Kaşdemir, tarihî topun önünde bir basın açıklaması yaparak, Gökhan’ın bu sözlerinden dolayı özür dilemesi gerektiğini söyledi. Kaşdemir, "Bir defa bu toplar, saldırı amaçlı kullanılmamıştır. Bu toplar, bu vatanı savunmak için kullanılmıştır. Çanakkale Savaşları'nda Mehmetçik burada canlarını feda ederken, gazilerimiz vatanı savunurken hiçbir zaman saldırgan tutum benimsememişlerdir. Tabii ki savaş günleri geride kaldı. Biz millet olarak, savaşın en şiddetli olduğu analarda bile barışı çıkartabilmişiz. Bir Mehmetçiğin, yaralı bir düşman askerine yardım ettiğini de biliyoruz fakat hep şunu ifade ettik, biz asla geçmişimizde utanılacak bir şey yapmadık. Bunun için bu vatanı savunmak için kurulan bu toplardan asla utanmıyoruz. Tam tersine, bu milli ruhun bugün olduğu gibi yarınlara aktarılmasını da istiyoruz ve bu yönde çalışıyoruz." dedi.

Çanakkale Belediye Başkanı'nın görevleri arasında topun yerini değiştirmek olmadığını vurgulayan İsmail Kaşdemir, "Çanakkale Belediye Başkanı, öncelikli olarak Çanakkale’ye hizmet etsin. Belediye Başkanı, karşıda Gelibolu Yarımadası'nda bulunan milli ruhu bu tarafa getirecek işler yapsın. Biz bunun sayısını arttırabiliriz, bunun için biz buradan tekrar ifade ediyoruz. Utanılması gereken bizler değiliz, Utanılması gereken, o kahraman ecdadın üzerini örtmeye çalışanlardır. Acaba belediye başkanının öncülük ettiği grup, CHP kurumsal kimlik görüşünü yansıtıyor mu? Biz bu konuda başta CHP İl Başkanı olmak üzere yetkililerinden açıklama bekliyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri