Çanakkale'de 37 Köyde Mavidil Hastalığı Karantinası Devam Ediyor

Çanakkale'nin bazı ilçelerde, hayvanlarda mavidil hastalığı çıkması üzerine 37 köy karantinaya alındı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Çanakkale Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, mavidil hastalığı nedeniyle kentte...

Çanakkale'nin bazı ilçelerde, hayvanlarda mavidil hastalığı çıkması üzerine 37 köy karantinaya alındı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Çanakkale Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, mavidil hastalığı nedeniyle kentte karantina uygulanan köyleri açıkladı. Ayvacık İlçesi’nde 3 köy 4 mihrakta 03.09.2014 tarihinde gelen ihbar üzerine aynı gün 4 işletmeden alınan numuneler analize gönderildi. Analiz sonucu pozitif olarak tespit edilen bu 4 işletme ile 10 km yarıçap içine giren 26 köy ve Ezine İlçesi'nin 2 köyünde karantina işlemleri başlatıldı.

Gökçeada ilçesinde 1 köy 1 mihrakta hastalığın görülmesi üzerine gelen ihbar doğrultusunda işletmeden 19.08.2014 tarihinde alınan numune analize gönderildi. Analiz sonucu pozitif olarak tespit edilen işletme ile 10 km yarıçap içine giren 6 köy ve merkez ilçede karantina işlemleri başlatıldı. Ezine İlçesi'nde bulunan 5 yetiştiriciye ait işletmeler ile Karadağ ve Aladağ köylerinde bulunan birer işletmeden 08.10.2014 tarihi itibariyle kan numunesi alınarak Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsüne gönderildi. Ayrıca burada analiz sonuçları gelene kadar geçici kordon işlemleri başlatıldı.

Mavidil hastalığı ile mücadele için 140 bin doz aşı temin edildiği belirtilirken, konu ile ilgili yetiştiriciler eğitime alınarak bilgilendiriliyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri