Çanakkale şehitlerine duygu dolu mektup

Ömer Cemile Güler İmam Hatip Ortaokulu 7/D sınıfı öğrencisi Elif Ceyda Özdemir Çanakkale Şehitlerine yazdığı mektup ile hem duygulandırdı hem de gururlandırdı

Ömer Cemile Güler İmam Hatip Ortaokulu Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü nedeniyle “Ecdada Mektup” adlı bir yarışma düzenledi. Öğrenciler yazdıkları mektuplarla Çanakkale’de büyük imkânsızlıklar ve zorluklar içinde kazanılan büyük zaferde payı olan şehitlerimize teşekkürlerini ve minnetlerini sundular. Yarışma jürisi bu mektuplar arasında seçim yapmakta zorlandı. Juri değerlendirme sonucu dereceye giren isimleri belirledi. 7/D sınıfı öğrencisi Elif Ceyda Özdemir yazdığı duygu dolu mektup ile 1. oldu. Yarışmanın 2.’si 7/E sınıfından Kübra Doğan 3.’sü ise yine aynı sınıftan Zehra Çetinkaya oldu. Dereceye giren öğrenciler Ömer Cemile Güler İmam Hatip Ortaokulu’nda dün düzenlenen Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü programında ödüllendirilirken mektupları da tek tek okundu.

İLK BİRİNCİLİĞİMİ BÖYLE BİR YARIŞMADA ALDIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM

Yazdığı mektup ile 1. olan Elif Ceyda Özdemir, ilk kez bir yarışmaya katıldığını ve ilk katıldığı yarışmada birinci olduğu için çok mutlu olduğun söyledi. Özdemir, “Çok büyük mutluluk yaşıyorum. Mektubumda bu güzel vatanı birçok zorluk ve eziyet çekerek bizlere armağan eden atalarımıza şehitlerimize teşekkür etmek ve minnetimi sunmak istedim. Onların aldığı bu zafer sayesinde biz şimdi vatanımızda özgür bir şekilde yaşıyoruz. Böyle anlamlı bir yarışmada şiirimin beğenilmesi beni çok mutlu etti. Aileme ve öğretmenlerime teşekkür ederim” dedi. Elif Ceyda, konuşmasının sonunda polis veya sağlıkçı olmak istediğini ifade etti

KIZIMLA GURUR DUYUYORUM

Elif Ceyda’nın annesi Hatice Özdemir de kızının aldığı bu anlamlı ödülden dolayı mut ve gururlu olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Elif Ceyda’nın tarihini atalarını bilerek yetiştirmeye çalışıyoruz. İnşallah ileride vatanına milletine hayırlı işler yapacak.”

ELİF CEYDA ÖZDEMİR’İN DUYGU DOLU MEKTUBU

16.03.2021

“Ey Şehid Oğlu Şehid

İsteme Benden Makber Sana Ağuşunu

Açmış Duruyor Peygamber”

Ölümüz kahramanlarımıza saygı ve minnetle,

Size olan sevgi ve minnetime kelimelerin kifayetsiz kalacağını biliyorum ama duygularımı sizinle paylaşmaktan kendimi alıkoyamıyorum. Öncelikle sizi hayatımın her anında örnek almaya çalışıyorum. Vatanımız için üstlendiğiniz bu fedakarlık hiçbir şekilde ödenmez. Sizlerin bize emanet ettiği bu şanlı bayrağı ve değerli vatanı elimizden gelenin en iyisini yaparak koruyacağımıza söz veriyoruz.

Hayalim olan sağlık mesleğini sizin kadar iyi yapacağımı bilsem de her gün daha çok çalışacağım. Umarım bir gün ben de sizin gibi şehitlik mertebesine erişirim. Ben de hayatımı sizler gibi vatanımı korumaya adayacağım. İnşallah görevimi layığı ile yerine getiririm. Televizyonda şehit haberlerini aldıkça üzülüyoruz ama ağlayıp düşmanlarımızı sevindirmiyoruz. Aksine her gün daha güçlü ve daha hırslı uyanıyoruz. Çok daha büyük zaferler kazanacağımıza inanıyoruz. Canımız pahasına bir karış toprağımızı vermemek için doğmuşuz. Vatanımızı ele geçirmek istiyorlar sizinle başaramadılar bizimle de başaramayacaklar. Sizin torununuz olmaktan gurur duyuyor ve bu gururla büyüyorum. Bizden sonraki nesillerin de sizleri kahraman olarak anması için de elimden gelenin en iyisini yapacağım. Unutulmanıza asla izin vermeyeceğim.

Bastığın yerleri "toprak!" diyerek geçme, tanı!

Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.

Sen şehîd oğlusun, incitme, yazıktır atanı;

Verme, dünyâları alsan da, bu cennet vatanı.

Ruhunuz şâd vicdanınız rahat olsun…

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ?

Şühedâ fışkıracak, toprağı sıksan şühedâ!

Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ,

Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ.

Saygılarımla

Elif Ceyda Özdemir

FERHAT TÜRKOĞLU

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri