Çanakkale Şehitleri Düziçi’nde Anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümü nedeniyle Osmaniye’nin Düziçi İlçesin’nde tören düzenlendi.18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Düziçi Fe...

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 101. yıl dönümü nedeniyle Osmaniye’nin Düziçi İlçesin’nde tören düzenlendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Düziçi Fen lisesi Sinema Salonunda şehitleri anma programı düzenlendi. Fen Lisesi Sinema Salonunda düzenlenen anma programına Düziçi İlçe Kaymakamı Mustafa Koç, Düziçi İlçe Garnizon Komutanı Bülent Keskinsoy, Düziçi Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kaçıra, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Kahraman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Durmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Taman, MHP İlçe Başkanı Muhammet Kaya, CHP İlçe Başkanı Mustafa Şen, davetliler ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını 75. Yıl Endüstri Meslek Lisesi Tarih öğretmeni Mustafa Genç yaptı.

Genç, konuşmasında Çanakkale şehitlerinin vatanı kurtarmak uğruna çok çile çektiğini belirterek “Yaşanan çatışmada vurduğu düşman askerini canı pahasına, sırtına alıp düşman siperine kadar götürme yücelik ve cesaretini gösteren Mehmetçik, düşmanın her bir rütbesindeki askerini kendisine hayran bırakacak kadar asil bir davranış sergileyerek, savaşın sadece öldürmekten ibaret olmadığını tüm dünyaya bir defa daha anımsatmıştır.250.000 şehit verdiğimiz Çanakkale’de her yaşta insanımız gönüllü olarak savaşmış, kadınlar cephedekiler için çorap örmüş, kurşun imalatında dahi çalışmışlardır. Kısaca vatanın her bir ferdi kendisine yönelen bu vahşi akına el birliğiyle dur demesini bilmiştir.Bu cephenin isimsiz kahramanları, vatanın her bir köşesinden Çanakkale’ye koşarken, hiçbir zaman geri dönmeyi düşünmemişler, Türklük onur ve şerefini en güzel şekilde savunmakla üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmişlerdir. Onlar, Çanakkale Zaferi’ni ele geçirmekle, sadece bir zafer değil, Türk milletinin Anadolu’daki varlığının devamını da sağlamışlardır” dedi.

Konuşmanın ardından 75. Yıl Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu “ Mektebi Sultan Öğrencileri” ve “ Yarbay Hasan Bey” adlı oyunları sergilediler.

Ardından, 18 Mart Şehitleri Anma Haftası kapsamında okullarda düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri