Çanakkale menüsü

Konya İl Sağlık Müdürlüğü, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönemi münasebetiyle yemek menüsünde üzüm hoşafı ve buğday aşı çıktı. Menüye personelin ilgisi yoğun oldu

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası, Türkiye'de olduğu gibi Konya'da da çeşitli etkinliklerle anılıyor. Konya il Sağlık Müdürlüğü de Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı münasebetiyle personele buğday aşı ve üzüm hoşafı ikram etti.

İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl anısına o ruhu yaşatabilmek için ve o ortamı anlayabilmek için yemeklerin 2 çeşit çıktığını belirtti. Askerlerin kısıtlı imkanlardan dolayı savaş esnasında sadece üzüm hoşafı ve buğday aşı yemek zorunda kaldığını kaydeden Küçükkendirci, “Çetin bir savaş veren şehit ve gazilerimiz için böyle bir programı düzenledik. Arkadaşlarımızdan çok ciddi talepler oldu. Çanakkale ruhunu bundan sonraki 100 yıllarda devam etmesi için bu şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Buğday aşı ve üzüm hoşafı menüsüne sadece müdürlük personelini değil dışarıdan da vatandaşı davet ettiklerini belirten İl Müdür Yardımcısı Hasan Öznavruz ise, “Çanakkale şahitlerimiz ve gazilerimize her yıl olduğu gibi bu yıl da onların Çanakkale'de yaşadıklarını il sağlık müdürlüğü olarak, personelimize bir nebze de hissettirmek için buğday aşı ve hoşaftan oluşan menümüz belirledik. Şehitlerimiz için de yemeğe başlamadan önce Kur'an-ı Kerim tilaveti yaptık” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli personel Abdullah Arkan da, "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası'nda üzüm hoşafı ve buğday aşı yiyoruz. Bu yemekleri yiynce savaşın ne kadar zorluk içerisinde kazanıldığını görebiliyoruz. Birçok arkadaşımız çorbayı eçirken duygulanıp yemeğini bitiremedi. Şehitlerimizi ve gazilerimizden Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri