"Çanakkale geçilmez"

Özel Gençlik Anaokulu 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma programı kapsamında Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul Ve Yetimler Derneğini ziyaret etti. Ziyarette Çanakkale savaşının ne zorluklarla kazanıldığı anlatıldı

Ziyaret öncesinde öğrenciler okulda öğretmenleri tarafından anlatılan “Çanakkale Şehitleri” isimli sunumu izlediler. Dernek başkanı Mustafa Işık, bugün evlerimizde rahat ve huzurlu oturuyor olmamızı, rahat rahat okulumuza gidiyor olmamızı bu vatan uğruna canını veren ve gazi olan insanlara borçlu olduğumuzu söyledi. Işık, öğrencilere Çanakkale savaşını ne zorluklarla kazandığımızı anlattı. Anlatım sırasında dernekte bulunan Kore Gazisi Seyit Çeçen duygusal anlar yaşadı, gözyaşlarını tutamadı. Program minik öğrencilerin gazilere ve şehit ailelerine karanfillerini takdim etmeleri ile son buldu. Okul müdürü Aliye Duman, yeni nesil çocukların geçmişlerine olan bağlılığının giderek azaldığı belirtti. Dünümüzü öğrenmeden geleceği anlamamızın imkansız olduğunu söyleyen Duman, Gençlik Eğitim Kurumları olarak temel amaçlarının geçmişini bilen nesiller yetiştirmek olduğunu söyledi. Ayrıca Duman, ziyaret sırasında kendileriyle her konuda ilgilenen dernek başkanı Mustafa Işık’a teşekkürlerini sundu.

AVUKATLIK MESLEĞİNİ TANIDILAR

Gençlik Anaokulu öğrencilerin kişisel gelişiminde önemli rol oynadığını düşündüğü meslek tanıtım programlarına devam ediyor. Bir birinden farklı meslek gruplarını öğrencilerine anlatan öğretmenler sonrasında o meslek sahibiyle öğrencilerini buluşturuyor. Bu kapsam da düzenlenen programın bu ayki konuğu avukat Aslı Akça Aydın oldu. Akça Aydın, öğrencilere önce avukatlık mesleğini, mesleğin gerekliliklerini ve zorluklarını anlatarak, avukatlık mesleğini tanıttıktan sonra konuyla ilgili tek tek öğrencilerin meraklı sorularını cevapladı. Öğrencilerin zor soruları karşısında terleyen Aydın, öğrencilerle olmaktan büyük keyif aldığını belirti. Okul müdürü Aliye Duman, öğrencilerin ileriki yaşantılarında meslek seçimlerinin çok önemli olduğunu ve bu yaşlardan itibaren meslekleri tanıyan çocukların ileride daha sağlıklı kararlar aldığını belirtti. Duman, mesleğini severek yapmanın önemi üzerinde durdu ve mesleğini mutlu icra eden insanların mutlu toplumları oluşturduğunu söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri