Can-İlim Der ile AFAD Eğitim iş birliği yapacak

Cankurtaran İlim Kültür Sanat Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Can-İlim-Der) Konya AFAD İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bir ziyarette bulundu.

Tüzüklerinde yer alan arama-kurtarma konusunda profesyonel bir ekip oluşturma hedeflerinin olduğunu belirten Dernek Başkan Yardımcısı Recep Uyar konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: ''Derneğimizin isminde de yer alan Cankurtaran kelimesi bizlerin aslında çıkış noktamız diyebiliriz. Isparta il sınırında yer alan köyümüz ismini, çetin kış koşullarında yolda kalanlara her daim yardım eden büyüklerimizin fedakarca çalışmaları sonucu almış. Bizler de bu anlamda bir ekip oluşturmayı planlıyoruz ve devletimizin yetkili kurumlarından olan AFAD ile görüşme sağladık.”

AFAD Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürü Fethi Çoruk ve Arama Kurtarma Eğitim Şefi Serdar Gencer ile görüşen heyet, izlenecek süreç ile detaylı bilgi aldı. Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri de ziyaretten ve duyarlılıklarından dolayı dernek yetkililerine teşekkürlerini iletti. Online olarak tamamlanacak ilk eğitimin ardından süreci başarı ile tamamlayan gönüllüler için Kasım ayı içerisinde bir eğitim yapılması planlanıyor.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri