Can Dündar Evinden Ayrılarak Cumhuriyet Gazetesi’ne Gitti

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, bu sabaha karşı tahliye olmasının ardından evinde bir süre dinlendikten sonra Cumhuriyet Gazetesi’ne gitmek için evinden ayrıldı.Anayasa Mahkemesi...

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, bu sabaha karşı tahliye olmasının ardından evinde bir süre dinlendikten sonra Cumhuriyet Gazetesi’ne gitmek için evinden ayrıldı.

Anayasa Mahkemesi’nin "Hak ihlali" kararının ardından İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği tahliye kararı sonrası 92 gün sonra Silivri Cezaevi’nden çıkan Can Dündar, sabaha karşı evine gitmişti. Dündar’ın Çengelköy’de bulunan evine sevenleri çiçek gönderirken, ziyarete gelenleri kapıda eşi Dilek Dündar karşıladı. Ardından Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar evinden çıkarak, Cumhuriyet Gazetesi’ne doğru yola çıktı. Kapıda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Dündar, "Özgürlüğü soluyoruz. İlk özgür sabahımız. Sabah sekizde sayım oluyordu. Erdem’le söz vermiştik birbirimizi kaldıracağız diye. İnsanın özgürlüğünü kaybedip, tekrar bulması çok özel bir duygu. İnsan kıymetini biliyor özgürlüğünü, eşinin, ailesinin. Mesleğimize dönüyoruz. Nerede kalmıştık diyerek kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.

Bir basın mensubunun "umut nöbeti"ne gidip gitmeyeceği yönündeki sorusu üzerine Dündar, "Türkiye’de gazeteci olmak böyle bir şey. Bir içeridesiniz bir dışarıda nöbettesiniz. Diyarbakır’a gideceğiz. Silivri’ye de gideceğiz. Anayasaya Mahkemesi’nin bu kararı içerideki birçok arkadaşımıza ışık, yol olacaktır. Yurt dışı yasağı sanıyorum prosedür gereği. Anayasa Mahkemesi’nin kararının büyük oranda beraatın kapısını açacağını düşünüyorum. Bundan sonra yasaklar bize çok fazla zarar vermez. Mücadeleye devam" şeklinde konuştu.

Dündar’ın eşi Dilek Dündar da eşini el sallayarak uğurladı. Dilek Dündar, "İnşallah bütün gazeteciler özgür kalır. Evlerinden gazetelerine uğurlanır. Eşimi kapıdan uğurladım. Çok mutluyum, çok heyecanlıyım. Gazetecilik için güzel bir gün başlasın inşallah" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri