Çamur içinde eğitim

Eğitim gördükleri okulun etrafının sürekli çamur olması nedeniyle çamur içinde kalan öğrenciler, ikinci dönem başlamadan çektikleri çilenin bitirilmesini istiyor
Türkiye’de kimi öğrenciler, ayakları değil toprak, asfalta bile değmeden okullarında eğitim görürken, kimi öğrenciler de çamur deryalarını aşıp okullarına ulaşabiliyor. Çamur içinde kalan ilköğretim öğrencileri, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine seslenerek, “Bizi bu çileden kurtarın” diyor. Yazın tozdan, kışın çamurdan dolayı çile çeken öğrencilerin sesini şu ana kadar duyan olmadı.
Seydişehir’e 25 kilometre mesafedeki Dikilitaş köyünde ilköğretim okulunda okuyan öğrencilerin eğitimi işkenceye dönüşüyor.
ÇAMUR ENGELİNİ AŞARAK OKULA GİDİP GELİYORLAR
Dikilitaş Köyü İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilerin de öğretmenlerin de işi zor. Dikilitaş köyünde 130 öğrenci okula gidebilmek için çamurlu yolları aşıyor, okula geldiklerinde ise üstleri başları çamur içinde kalıyor. Okul çevresinin çamur içinde oluşu ve bir de hayvanların sürekli okul yanına toplanması ise tepkiyle karşılanıyor. Okul etrafının çevre duvarının olmayışı gölet halinde su birikintileri ve çamur deryasına dönüşmesi öğrencilere ve öğretmenlere zorluklar yaşatıyor.
İKİNCİ DÖNEM EĞİTİMİN DAHA SORUNLU GEÇECEĞE BENZİYOR
Okul binasının etrafı düzenli ve temiz olmayışı okuldaki eğitim başarısına da yansıyor.             Köylü vatandaşlar okul çevresinin özellikle kış aylarında çamur batağına dönüştüğünü belirterek, “Buraların toprak olması nedeniyle yazın toz, kışın da çamur içinde kalıyor. Bir de hayvanların atıklarıyla kirlenme meydana geliyor. Yetkililerden ricada bulunuyoruz. Öğrencilerimizin ayağını çamurdan kurtarın, okulumuza çevre düzenlemesi yapılsın.  Bizi bu çileden kurtarın” diye yakındılar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri