Çamlıbel Ve Atatürk Caddesi Eski Cazibesine Tekrar Kavuşacak

Mersin Kent Merkezi Güzelleştirme Platformu Çamlıbel ve Atatürk Caddesi'ni eski cazibesine kavuşturmak için kolları sıvadı. Mersinli 7 gönüllü ile 70 esnafın desteği ile oluşturulan platform kent merkezini aktif hale getirerek sosyal kültürel...

Mersin Kent Merkezi Güzelleştirme Platformu Çamlıbel ve Atatürk Caddesi'ni eski cazibesine kavuşturmak için kolları sıvadı. Mersinli 7 gönüllü ile 70 esnafın desteği ile oluşturulan platform kent merkezini aktif hale getirerek sosyal kültürel ve ticari hayata tekrar katmak için çalışmalara başladı.

    Platformun Başkanı Ufuk Özen üyelerle birlikte Atatürk Caddesi üzerindeki bir iş yerinde gazetecilere çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Platformun çalışma alanının milli kütüphane ile fener arasında kalan bölge olduğunu anlatan Özen, amaçlarının kent merkezini aktif hale getirerek sosyal kültürel ve ticari hayata tekrar katmak olduğunu kaydetti. Çalışmalarının ilk adımında kent merkezinin eski cazibesini kaybetmesinin nedenlerini araştırdıklarını anlatan Özen, alışveriş merkezlerinin açılması ve bunların şehir merkezinde olması ile kiraların yüksekliği ve yeni yerleşim alanlarının yeni merkezler oluşturması olarak tespit ettiklerini ifade etti.

    Platform olarak güvenlik, aydınlatma, temizlik ve peyzajı öncelik olarak belirlediklerini vurgulayan Ufuk Özen, "Kiralık işyeri sahipleriyle kira indirimi konusunda toplantılar düzenlemeyi, festivaller ile düzenli sokak eğlenceleri yapmayı ve esnafla düzenli bilgilendirme toplantıları yapmayı planlıyoruz. Bu düzenlemelerden sonra büyük markalara Çamlıbel'de metrekareler bazında sunumlar yapmayı hedefliyoruz. Bölgeyi turizm için daha cazip hale getirmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

    İhtiyaçlarını anlatmak için yaptıkları toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın da aynı sorunları tespit ettiğini duymalarının kendilerini mutlu ettiğini anlatan Özen, Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yüksel Mutlu’dan her türlü yardıma hazır oldukların duymalarının kendilerini güçlendirdiğini kaydetti. Söz konusu yerlerin mevcut halinin iyileştirilmesi için yapılacak çalışmalara bütün kurumların destek olduğunu hatırlatan Özen şunları kaydetti: "Biz bu fiziksel iyileştirmeyi yapmakla halkımızın Çamlıbel ve Atatürk Caddesi'ne bakış açısını ve algısını değiştirmek istiyoruz. Halkımızın alışveriş tercihinin birinci planında yer almak istiyoruz. Bu çabamızın içine kiralık dükkan sahiplerini de aldık ve onlardan minimum kira talebinde bulunmaları sözünü aldık. Mersinliye artık caddenizi tercih edin diyoruz." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri