Camilerde ‘açık Kapı Günü’nün Bu Yılki Konusu Çevreyi Koruma

Almanya’da camilerde 1997 yılından beri gerçekleştirilen ‘Açık Kapı Günü’nün (TOM) bu yılki konusu “Çevreyi koruma-Camiler angaje oluyor” olacak.

Almanya’da camilerde 1997 yılından beri gerçekleştirilen ‘Açık Kapı Günü’nün (TOM) bu yılki konusu “Çevreyi koruma-Camiler angaje oluyor” olacak.

Her yıl 3 Ekim Almanya’nın Birleşme Günü’nde düzenlenen etkinliğe yılda 100 binin üzerinde ziyaretçi katılıyor. Binin üzerinde caminin kapılarını ziyaretçilere açacağı etkinlik 2007 yılından beri Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM) öncülüğünde gerçekleşiyor.

CAMİ TANITIMLARI ORGANİZE EDİLECEK

Etkinliğe DİTİB, İslam Konseyi (IRD), İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG), İslam Kültür Merkezleri Birliği (VIKZ) ve Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) bünyesindeki camiler katılıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da seçilen konuda camilerde sunumlar yapılacak, bilgilendirici seminerler, cami tanıtımları organize edilecek.

ÇEVREYİ KORUMA BÜYÜK BİR SORUMLULUKTUR

Etkinliğin bu yılki konusuyla ilgili açıklamada bulunan çatı kuruluşu KRM, “Çevreyi koruma Müslüman için bir görevdir. İslami anlayışa göre insan Allah’ın yeryüzünde görevlendirdiği halifesi, temsilcisidir. İnsan çevreyi, doğal potansiyeli ve Allah’ın yaratılıştan koyduğu dengeyi koruma konusunda büyük bir sorumluluğa sahiptir.” hatırlatmasında bulundu.

Bu konudaki Müslüman hassasiyetinin abdest alırken su kullanmasından başlayıp çevre dostu yeşil camilere, yenilenebilir enerji kullanılan ve çevre için angaje olan camilere kadar uzanabileceği ifadesini kullanan kuruluş, “Açık Kapı Günü’nde tüm vatandaşlarımızı camilerimizi ziyaret etmeye, camileri daha yakından tanımaya davet ediyoruz.” açıklamasında bulundu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri