'Camiler Sadece İbadethane Değil, Aynı Zamanda Eğitim Merkezleridir'

Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, camilerin sadece ibadethane değil, aynı zamanda sosyal hayatın içerisinde de yer alan eğitim ve kültürel hayatın çok canlı bir şekilde yaşandığı merkezler olduğunu söyledi.Siirt İl Müftülüğü tarafından...

Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, camilerin sadece ibadethane değil, aynı zamanda sosyal hayatın içerisinde de yer alan eğitim ve kültürel hayatın çok canlı bir şekilde yaşandığı merkezler olduğunu söyledi.

Siirt İl Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle 'Cami ve Gençlik' konulu konferans düzenlendi. Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakultesi Dekanı Prof.Dr. Cemalettin Erdem tarafından Kültür Merkezi’nde verilen konferansa İl Müftüsü Faruk Arvas, İl Kültür Müdürü Cengizhan Başaran din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Ensar Camii İmam-Hatibi Ramazan Toprak’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İl Müftüsü Faruk Arvas, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın önemine değindiği bir konuşma yaptı. Müftü Arvas, camilerin toplanma, mescitlerin de secde yerleri olduğunu belirterek gençleri camilere çekmek gerektiğini söyledi.

Geleceğin teminatı olan gençlerin fenni ilimlerin yanında manevi eğitimlerine de katkı sağlayacak olan "Cami ve Gençlik" konusunun uygulanmasını çok anlamlı bulduğunu belirten Müftü Arvas, “Milli ve manevi duyguların gençlere öğretilmesinde din görevlileri çok önemli bir misyonu yerine getirecek. Camiler sadece ibadethane değil, aynı zamanda sosyal hayatın içerisinde de yer alan eğitim ve kültürel hayatın çok canlı bir şekilde yaşandığı merkezlerdir.” dedi.

Müftü Arvas konuşmasının sonunda Diyanet İşleri Başkanlığı ile TUİK işbirliğiyle Türkiye’de dini hayat araştırmasından çarpıcı örnekler verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Cami ve Gençlik' konulu sinevizyon gösteriminin ardından, Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cemalettin Erdemci, 'Cami ve Gençlik' konulu konferans verdi. Erdemci konuşmasında, Peygamber Efendimizin gençlere güvendiğini ve toplumda gençlere gereken önemi vermesini istediğini belirtti. Peygamber Efendimizin gençlere sorumluluk vererek yetişmelerini sağlamaya çalıştığını ifade ederek Hz. Ebubekir ve Hz. Ali'nin de içinde bulunduğu bir orduya Zeyd Bin Usame'nin ordu komutanı olarak atanmasını örnek verdi.

Prof. Dr. Erdemci, Kur'an-ı Kerim'de gençlerden örnekler verildiğini belirterek, ''Hedefimize ulaşmak için camilerimizi gençlerimiz için cazip kılmamız gerekir. Bunun için bilgisayar dahil gençlerimizin ihtiyaçlarına beklentilerine cevap verecek şekilde düzenlememiz gerekir. Bunun için bayanları da camilere çekmemiz gerekir, Din görevlilerimiz gençleri anlamaya çalışmalıdır'' dedi.

Konferans sonunda Siirt Müftüsü Faruk Arvas, Prof.Dr. Cemalettin Erdemciye katkılarından dolayı bir plaket verdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri