Camiler Din Görevlileri Haftası'nın Teması 'Cami- Kadın Ve Aile'

Malatya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu yıl ki temasını ‘Cami- Kadın ve Aile’ belirlediğini ifade etti.

Malatya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu yıl ki temasını ‘Cami- Kadın ve Aile’ belirlediğini ifade etti.

Müftü Gül, yaptığı açıklamada, 1-7 Ekim tarihleri arasının Camiler ve Din Görevlileri Haftası olduğunu dile getirdi. 1986 yılından bu yana haftanın çeşitli etkinliklerle kutlandığını anlatan Gül, bu haftanın kutlanmasındaki amacın, camiler, Kur'an Kursları ve din görevlilerinin toplumdaki yerine dikkat çekmek olduğunu ifade etti. Hafta nedeniyle sempozyumlar, paneller ve konferanslar düzenleyerek toplumu bu konularda bilgilendireceklerini bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığının haftanın bu yılki temasını 'Cami, Kadın ve Aile' olarak belirlediğine vurgu yapan Gül, "Hafta boyunca hazırlanan programlarda, İslam dininin kadınlara tanıdığı kolaylıklar, Kur'an-ı Kerim'de ve hadislerde kadınların yeri ve saygınlığı, Hazreti Peygamber'in kadın ve aileye bakışı ve örnek yaşamı gibi konular anlatılmaya çalışılacaktır. Bu nedenle Malatya İl Müftülüğü olarak birtakım etkinlikler düzenledik. İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd Doç. Dr. Mustafa Altunkaya tarafından 1 Ekim’de ‘Mihrabın Tarihî Misyonu ve Toplumsal Değişimin Öncüleri’ konulu bir konferans düzenleyeceğiz. Cami ve Kur’an kurslarımıza yardım eden hayır sahipleri ile din görevlisi iken dört yıllık ilahiyat fakültesini bitiren personelimize teşekkür plaketi vereceğiz. Bayan vaizlerimiz tarafından kadınlara yönelik ‘kadın-cami buluşması’ konusunda 20 camide vaaz ve konferans verilecek. Ayrıca, elektrik ve su kullanımında tasarrufa gidilmesi, kan ve organ bağışı teşvik edilecek; hastane, huzurevi, cezaevi, sevgi evleri ve esnaf ziyaretleri yapılacak. Camilerimize ve Kur’ an kurslarımıza maddi ve manevi yardımda bulunup da ahirete intikal edenlerin ruhlarına ithaf edilmek üzere hatim ve mevlit programları düzenlenecektir” ifadesini kullandı.

İl Müftülüğü olarak hafta boyunca birtakım etkinlikler düzenleyeceklerini kaydeden Gül, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın hayırlara vesile olmasını diledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri