Camide “çocuklar gürültü yapıyor” kavgası

Tartıştıkları imamın evini basıp dövdüğü iddia edilen 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Konya’nın Ereğli ilçesi Sarıtopallı Mahallesindeki caminin imam hatibi Cumali Çelik, namaz sonrası tartıştığı 4 kişinin saldırısına uğradı. Demir sopalarla dövdükleri imamın evinin pencerelerini de kıran şüpheliler, çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldı  

Olay Konya’nın Ereğli İlçesine Sarıtopallı Mahallesinde meydana geldi. Mahalledeki caminin imam hatibi 2 çocuk babası Cumali Çelik(44), Ramazan ayında gençlere ve çocuklara camiyi sevdirmek amacıyla proje geliştirdi. Müftülüğün izniyle sayısı 20’yi bulan genç ve çocuklara dini bilgiler vermeye başlayan imamın projesi destek bulup mahalle halkından takdir topladı. Çocukların camide çok gürültü yaptığını iddia eden bir kişi ise cami imamı ile namaz sonrası tartıştı.



Tartışmanın ardından evine geçen imam Cumali Çelik’in
evi 4 kişi tarafından taşlandı. Kapıları 

tekmeleyerek içeriye giren şüphelilerin banyo kapısını da kırarak Çelik’i demir sopalarla eşinin ve 

çocuklarının önünde dövdüğü ileri sürüldü. Ambulansla hastaneye kaldırılan 15 yıllık imamın burnunun kırıldığı belirlendi. 

5 şüphelide serbest bırakıldı
Olayın ardından soruşturma başlatan jandarma, Faruk C., Sezai C., Sertaç C, İlker E. ve Emre S’yi gözaltına aldı. İmamın kendilerine hakaret ettiğini öne süren şüpheliler, Ereğli’de çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Olaya sert tepki gösteren Diyanet Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç, Toplumun yol göstereni, örnek duruşuyla insana ve insanlığa rehber görevini üstlenen din görevlilerine yapılan saldırılar insana, insanlığa yapılan bir saldırıdır ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

3. Sayfa Haberleri