Cami ve Kur’an kursunda ilk adım

Beytü’l – Hikmet Camii ve Yatılı Kur’an Kursu’nun temel atma töreninde konuşan Adem Karataş, “Amel defterimizin kapanmayacağı işler yapıyoruz. Bu amaçla bu cami ve Kur’an kursu inşaatını başlattık” dedi

Beytü’l – Hikmet Camii ve Yatılı Kur’an Kursu’nun temeli törenle atıldı. Törene Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Belediye Başkan Yardımcıları, Karatay Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, Beytü’l – Hikmet Camii ve Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Adem Karataş, muhtarlar ve davetliler katıldı. Karatay’a bağlı Çatalhüyük Mahallesi’nde külliye şeklinde inşa edilecek yapı, 500 kişilik cami ve 180’i yataklı 270 öğrenci kapasiteli olacak. Programda söz alan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, “28 günde 3 hayır işi yaptık. Belediyemizin görevi bu.Valilik’in ikinci katıldı hayırseverlerin yaptıkları okulların isimleri var, burada belediyemizin 24 tane ismi var. Nerede cami, Kur’an kursu varsa orada biz varız. Bizler imar noktasında şehirleri ihya ediyoruz fakat insanların manevi olarak da gelişmesi lazım. Hem bu yapılara hem de STK’lara büyük iş düşüyor” dedi. Yapı’nın 2 yıl içinde tamamlanacağını ifade eden Hançerli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cami bitiminde çevre düzenlemelerini hatırlatın yapalım. Beton desteği de vereceğiz. Bizler emanetçiyiz, sizlerin emanetini taşımaya çalışıyoruz. Biz leri bu tür yatırımlar kurtaracak.”

HALKIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ

Karatay Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk ise konuşmasında, “Adem Karataş hocamız Meram’da görev yapıyor ve yabancı dile çevrilmiş eserler dahil pek çok eserler yayınlamış. Kendisini tebrik ediyoruz. Kendisi bu eserlerden elde ettiği gelirlerden şahsi bir şeyler almak yerine hayırlı faaliyetlerde kullanıyor. İnşallaah bu eser tamamlanınca cami ve Kur’an kursu olarak hizmet verecek. Bu eserlerin kaynağı sizsiniz yani millet. Bizleri bu hizmetlere vesile kılan rabbimize şükrediyoruz. Biz destek vereceğiz fakat herkesten destek bekliyoruz” ifadelerine yer verdi. Daha sonra konuşan Beytü’l – Hikmet Camii ve Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Adem Karataş, Muradiye Mahallesi’nde 20-30 arkadaş grubu olarak yaptıkları sohbetlerde şu hadisi uygulamaya çalıştıklarını söyledi: “3 kişinin amel defteri kapanmaz. Salih evlatlar yetiştirenlerin. Cami, yol, köprü, Kur’an kursu gibi yapılar yaptıranların, ilim, faydalı eserler bırakanların amel defterleri açık kalır. Bu anlayışla bu inşaata başladık. Belediye Başkanımıza, Müftülüğümüze ve bağışçılarımıza teşekkür ediyorum.” Konuşmaların ardından protokol üyeleri temsili olarak temele ilk betonu döktü.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri