Cami Ve Kur'an Kursu Dernekleri: Kertenkele Dizisi Yayından Kaldırılmalı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, atv’de yayınlanan Kertenkele dizisi için de camilerde çekim yasağı getirmesine, Türkiye Camii ve Kur’an Kursu Dernekleri Federasyonu destek verdi. Federasyon Başkanı Recep Kıyak, Allah’ın evi olan camilerde...

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, atv’de yayınlanan Kertenkele dizisi için de camilerde çekim yasağı getirmesine, Türkiye Camii ve Kur’an Kursu Dernekleri Federasyonu destek verdi. Federasyon Başkanı Recep Kıyak, Allah’ın evi olan camilerde ‘Hrısız imam’ tiplemesinin çekilemeyeceğini söyledi.

Recep Kıyak, yaptığı açıklamada, dizinin aynı zamanda din görevlilerini aşağıladığını ve rencide ettiğini belirterek, Diyanet’in kararının doğru olduğunu vurguladı. Dizinin tamamen yayından kaldırılmasını isteyen Kıyak, “Hiç kimsenin insanların dini duygularıyla oynamasına müsaade edilmemeli. Özellikle de televizyon ekranlarından. Bu konuya sadece dizi deyip geçmemek lazım. Dini değerler diziler eliyle de etkili bir şekilde aşındırılıyor ve değersizleştiriliyor. Bu çok tehlikeli. Rol için sahte imamdan, hırsız imamdan başka bir şey bulamadılar mı? Bu imam tiplemesi asla kabul edilemez. Bu sebeple dizi çekimlerinin cami dışına çıkarılmaması yetmez. Bu dizi tamamen yayından kaldırılmalı. Biz federasyon olarak dizinin kaldırılması talebinde bulunuyoruz. Bir daha da böyle diziler yapılmasını istemiyoruz.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından konuyla ilgili yapılan dünkü yazılı açıklamada, "Filmde karakterize edilen 'sahte imam' tiplemesi toplumsal saygınlığı olan din görevlilerimizi derinden yaralamıştır. Geçmiş dönemlerde kaldığını düşündüğümüz bu tarz senaryoların cübbeyle, sarıkla ve bu kıyafetlerin taşıdığı değerleri küçük düşürücü tiplemelerle bir dizide karakterize edilmesini tasvip etmek asla mümkün değildir." denilmişti. Ayrıca, sahte imam tiplemesinin toplumsal saygınlığı olan şahsiyetlerin değerini aşındırıcı tarzda konu edindiği vurgulanmıştı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri