Cami-okul Kardeşliği Projesi Çeşitli Etkinliklerle Sürüyor

Nevşehir Müftülüğü Gaznevi Cami ile Turgut Akdevelioğlu İlkokulu arasında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı Cami- Okul Kardeşliği projesi sürüyor. Cami İmam Hatibi Ali Özcan ile okul idarecileri işbirliğinde çok sayıda...

Nevşehir Müftülüğü Gaznevi Cami ile Turgut Akdevelioğlu İlkokulu arasında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı Cami- Okul Kardeşliği projesi sürüyor. Cami İmam Hatibi Ali Özcan ile okul idarecileri işbirliğinde çok sayıda etkinlik düzenleniyor. Bu kapsamda 5 sınıfa kalem, silgi, kek gibi hediyeler dağıtıldı. Ayrıca okulda okuyan 5 fakir öğrenciye bot, mont, ceket, kazak gibi kışlık giyecek yardımı yapıldı. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla da 34 idareci ve öğretmene kalem hediye edildi. 2 sınıfta bulunan yaklaşık 50 öğrenciye de kırtasiye malzemeleri verildi.

Nevşehir Müftülüğü Gaznevi Camii İmam Hatibi Ali Özcan, daha fazla çocuğun camiye gelmesi için çaba sarf ettiklerini belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 'Geç gelme, genç gel ve cami- okul kardeşliği' projelerinin olduğunu belirten Özcan, "Bunları çok önemsiyoruz. Çocuk ve gençlerimizin daha fazla camiyle irtibatlı olmasını sağlama adına çeşitli etkinliklerde düzenliyoruz. Camimizin yanında bulunan Turgut Akdevelioğlu İlkokulu’na giderek çocuklara çeşitli hediyeler veriyor, camilerimizi anlatıyoruz. İhtiyaç sahibi öğrencileri tespit ediyor, cami cemaati ve esnafların yardımlarıyla ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Camide kurslar düzenliyoruz." dedi.

    Ali Özcan, özel gün ve haftaları da unutmadıklarını kaydetti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri