"Cami Karşıtı Irkçı Parti, Hayali Toplantılarla Haksız Kazanç Elde Etti"

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) Köln’de inşa ettirdiği Merkez Camii karşıtlığıyla adını duyuran ırkçı parti, Pro-Köln yöneticileri hakkında yolsuzluk davası açıldı.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) Köln’de inşa ettirdiği Merkez Camii karşıtlığıyla adını duyuran ırkçı parti, Pro-Köln yöneticileri hakkında yolsuzluk davası açıldı.

Köln Savcılığı, Pro-Köln yöneticileri hakkında “hayali toplantılar” düzenleyip devletten para tahsil ettikleri gerekçesiyle soruşturma başlattı, iddianameyi hazırlayıp mahkemeye gönderdi.
Pro-Köln partisi Köln Belediye Meclisi’nde dört üye ile temsil ediliyor. Savcılık iddianamede Pro-Köln yöneticilerinin adeta çete halinde organize şekilde devleti dolandırdığını bilgisine yer verdi. Savcılık tüm bu iddialarla Pro-Köln’ün dört yöneticisi hakkında kovuşturma başlattı.

İlk olarak Köln’de inşa edilen camiye karşı ‘Pro-Köln’ adıyla örgütlenen, daha sonra eyalet çapında ‘Pro NRW’ ve ülke genelinde ise ‘Pro-Deutschland’ şeklinde partileşen ırkçı grup, zaman zaman ülke genelinde İslam karşıtı gösteriler düzenliyor.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Savcılığın hazırladığı iddianamenin Köln Eyalet Mahkemesi’ne ulaştığı öğrenildi. İddianamede Pro-Köln’lü Köln Belediye Meclisi üyeleri Judith Wolter, Bernd Schöpp, Markus Wiener ve Jörg Uckermann organize halde devleti dolandırmakla suçlanıyor. Diğer yandan Pro Köln ve Pro NRW Başkanı Markus Beisicht ile Pro-Deutschland Başkanı Manfred Rouhs’un da aralarında olduğu 15 kişi hakkında daha soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Köln’de DİTİB Merkez Camii’nin yapılmasına karşı kampanya ve gösterileriyle adını duyuran aşırı sağcı Pro-Köln Grubu, yaptıkları İslam karşıtı gösterilerle Almanya genelinde cami yapımına karşı çıkıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri