Cami-cemevi'nde 12 İmam İçin 12 Kurban Kesildi

Hacı Bektaşı Veli Kültür, Eğitim, Sağlık Araştırma Vakfı, Ankara Mamak ilçesinde inşaatı devam eden Cami-Cemevi‘nde, bayram vesilesiyle 12 imam adına 12 kurban kestirdi. Vakıf Başkanı Kemal Kaya yaptığı açıklamada, kesilen 12 kurbannın...

Hacı Bektaşı Veli Kültür, Eğitim, Sağlık Araştırma Vakfı, Ankara Mamak ilçesinde inşaatı devam eden Cami-Cemevi‘nde, bayram vesilesiyle 12 imam adına 12 kurban kestirdi.

Vakıf Başkanı Kemal Kaya yaptığı açıklamada, kesilen 12 kurbannın etlerinin çevredeki fakirlere dağıttıklarını belirterek “Özellikle kesemeyen ihtiyacı olan kim varsa onlara dağıtmaya çalıştık. Onlara ulaştırmaya çalıştık.” dedi. Kurban kesilen alana gelen Alevi Dedeleri’nden Güruhu Naci Derneği’nin Başkanı Celal Metin de kendilerinin kurbana Kur’an-ı Kerim’in hükümleri dahilinde baktıklarını ifade ederek "Hac Suresi’nde yazar. Kevser Suresi’nde yazar. Allah’a inanan Aleviler olarak canı gönülden onların tamamına uyarız." diye konuştu.

Kendilerinin Allah’a ve peygamberine inanmayan, Hz. Ali’ye, Ehlibeyt’ e, Kur’an-ı Kerim’i inanmayan ve dedesine inanmayan kimseleri Alevi olarak kabul etmediğine vurgu yapan Alevi Dedesi Metin, şunları kaydetti: "Bu işin esası budur. Her sistemin hukukunu silah korur. Aleviliğin hukukunu ise ima korur. Eğer bir kimse Allah’a inanmıyorsa, Aleviliğin hukukunu koruyamaz. Aleviliğin hukuku hakkın hukukudur. Çünkü Alevilik her halde hakkın hukukunu korumaktır. Hangi şartta olursa olsun. Nerde olursanız olun. Biz hakkın hukukunu ayakta tutmak isteyen bir toplumuz."

"12 KURBAN 12 İMAMI TEMSİL ETTİ"

Alevi Dede Murzata Şirin ise 12 İmam adına kurbanları kesildiğini tekrarladıktan sonra, kurbanın asıl amacının açları doyurmak olduğunu belirtti. Şirin, "12 kurban 12 imamı temsil etti, burada. Aslı İbrahim Halilullah’tan kalmadır. Ondan evveline gidersek Habil ve Kabil olayına kadar uzanır, kurban olayı." görüşünü aktardı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri