Cameron'dan İspanya'ya Cebelitarık Telefonu

İngiltere Başbakanı David Cameron, son günlerde Cebelitarık’ta yaşananlardan duyduğu endişeyi dile getirmek üzere İspanya Başbakanı Mariano Rajoy’u telefonla aradı.

İngiltere Başbakanı David Cameron, son günlerde Cebelitarık’ta yaşananlardan duyduğu endişeyi dile getirmek üzere İspanya Başbakanı Mariano Rajoy’u telefonla aradı.

Twitter hesabından açıklama yapan Cameron, Rajoy ile “yapıcı” bir görüşme gerçekleştirdiğini belirterek, “Cebelitarık’la ilgili endişelerimi ve bizim egemenlik konusundaki pozisyonumuzun değişmeyeceğini izah ettim.” dedi.

İspanya Başbakanı Rajoy ise iki ülke arasındaki ilişkilerin ve anlaşmazlıkların “dürüstlükle” çözülmesi gerektiğinin altını çizerek, Cebelitarık Özerk Yönetimi’nin tek taraflı son eylemlerinin “kabul edilemez” olduğunu aktardı.

Yaklaşık on dakika süren görüşmede Mariano Rajoy, Cebelitarık’ın tek taraflı olarak Algeciras körfezine beton bloklar yerleştirmesinin “kabul edilemeyeceğini” ve bundan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

İspanya Başbakanlık Sarayı Moncloa’dan yapılan açıklamada, telefon görüşmesi talebinin 24 saat önce İngiliz tarafından geldiği ve İspanya Başbakanı tarafından belirlenen saatte görüşmenin gerçekleştiği bilgisi verildi.

Rajoy, İspanya ve İngiltere’nin “partner, dost ve müttefik” ülkeler olduğunu dolayısıyla “anlaşmazlıkların dürüstlük ve şeffaflıkla, uluslararası, AB ve ulusal hukuk çerçevesindeki ikili diyalogla” çözülmesi gerektiğini söyledi.

Her iki ülke lideri, İngiltere ve İspanya Dışişleri Bakanlıkları’nın çözüm için bir an önce görüşmelere başlaması konusunda anlaştı.

Son olarak, Cebelitarık sınırında yapılan sıkı polis kontrollerini savunan İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, alınan önlemlerin kaçakçılığı önlemeye yönelik Schengen sınırları yönetmenliğine “tamamen” uygun olduğunu ifade etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri