Cameron Ve Obama: Barbar Katiller Bizi Sindiremeyecek

ABD Başkanı Obama ve İngiltere Başbakanı David Cameron, Galler’deki kritik NATO zirvesi öncesi Times gazetesinde ortak bir makale kaleme aldı. İki lider, Amerikalı gazetecilerin boğazlarını kesen IŞİD militanlarını işaret ederek, ‘ülkelerinin...

ABD Başkanı Obama ve İngiltere Başbakanı David Cameron, Galler’deki kritik NATO zirvesi öncesi Times gazetesinde ortak bir makale kaleme aldı. İki lider, Amerikalı gazetecilerin boğazlarını kesen IŞİD militanlarını işaret ederek, ‘ülkelerinin barbar katiller tarafından sindirilemeyeceğini’ vurguladı.

“Değerlerimizi koruma konusunda daha açık ve net olacağız.” diyen liderler, bunu sadece daha özgür bir dünya için değil, vatandaşlarının güvenliği için büyük önem arz etmesi sebebiyle yapacaklarını belirtti.

IŞİD'in eylemlerine karşı NATO üyesi ülkelere aralarındaki ittifakı güçlendirme çağrısı yapan Obama ve Cameron, NATO’nun sadece üye ülkelerin ihtiyacı durumunda yardıma gelen bir ittifak olmadığını, aynı zamanda ulusal çıkarlara da dayalı bir yapı olduğuna dikkat çekti.

NATO sınırları dışında yaşanan gelişmelerle ilgili kendileriyle aynı değerleri taşıyan ülkelerle de ortaklık kurulması gerektiğini kaydeden iki lider, bunun IŞİD'e karşı savaşan ortakları desteklemeyi de kapsadığını, Kürt ve Irak güçlerine yardımın da bunun bir parçası olduğunun altını çizdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri