Cameron, Suriye’deki Son Gelişmeler Hakkında Merkel Ve Hollande İle Görüştü

İngiltere Başbakanı David Cameron, Suriye’deki son gelişmeler hakkında Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, Suriye’deki son gelişmeler hakkında Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. David Cameron, iki liderle uluslararası toplumun Suriye’deki kimyasal saldırılara nasıl tepki verilmesi gerektiği konusunda görüşdükleri bildirildi.

Cameron ile Merkel, bu saldırının çok vahim bir olay olduğunu dile getirdikleri belirtildi. İki lider saldırının rejim tarafından gerçekleştirdiğine kuşkuları olmadığını belirterek, rejimin Birleşmiş Milletler’e denetim iznini anında verilmemesinin bunu gösterdiğini vurguladılar. İki lider ayrıca bölgede günlerce devam eden bombardımanın sağlam delilleri ortadan kaldırıldığını belirtti.

David Cameron ile François Hollande ise Şam’da gerçekleşen saldırıyı tekrar kınayarak, Suriye rejiminin BM’ye denetim yetkisini vermekte gecikmesinin son derece endişe verici oluğunu belirtti. İki lider, rejimin bu hareketinin gerçekleri ve delilleri sakladıklarını gösterdiğini vurguladı. Cameron ile Hollande bu suçun 'halının altına süpürülmemesi gerektiğini' ifade etti.

Üç lider, uluslararası toplumun saldırılara karşı sağlam bir tepki vermesi gerektiğini sözlerine ekledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri