Çalışma Bakanlığı Bütçe Görüşmesi ‘taşeron Ölümdür’ Tişörtlü Eylemle Başladı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e bağlı ve ilgili kurumların bütçelerinin görüşmelerine başlandı. Bütçe görüşmeleri CHP Milletvekili Musa Çam pankartlı eylemiyle başladı. Çam,...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e bağlı ve ilgili kurumların bütçelerinin görüşmelerine başlandı.

Bütçe görüşmeleri CHP Milletvekili Musa Çam pankartlı eylemiyle başladı. Çam, bütçe görüşmelerine önünde ‘Taşeron Ölümdür’ yazılı bir tişörtle katıldı. Çam ayrıca görüşmeler için oturduğu masanın arka tarafına ‘Hayata Kilit’ başlıklı bir pankart astı. Pankartta ‘Madenciler mesaiden erken çıkmasın diye acil çıkışlar dahi tüm kapılara kilit vuruluyor’ ifadeleri yer aldı.

Çam ayrıca duvara ‘AKP hükümetlerinin ve Faruk Çelik’in Karnesi’ başlıklı pankart astı. Pankartta 29 Ağustos 2007-1 Mayıs 2009 başlığı altında 2007’de 1044, 2008’de 866 ve 2009’da 1171 iş cinayeti olduğu yazıldı. 6 Temmuz 2011-günümüze kadar başlığında ise 2011’de 1710, 2012’de 878 ve 2013’te 2 bin 135 ve 2014 ilk on ayda bin 600 iş cinayeti yaşandığı yazıldı. Bakanlık dönemi başlığı altında ise toplam 8 bin 504 iş cinayeti yaşandığı ve 2002-2014 toplam 14 bin 700 artı 18 rakamları yer aldı.

AYAYDIN, BAKANIN KORUMA SAYISININ FAZLA OLMASINI ELEŞTİRDİ

Bütçe görüşmelerinde Bakan Çelik’in sunumundan önce bazı vekiller usul hakkında söz istedi. CHP Milletvekili Aydın Ayaydın bakan Çelik’in çok sayıda koruma ile görüşmelere geldiğini belirterek bu durumu eleştirdi. Bütçe görüşmeleri için geldiği Plan ve Bütçe Komisyonu salonuna 7 koruma polisine çarparak gidebildiğini belirten Ayaydın, “Utanıyorum. bir bakanın sunuş yapacağı salona bu kadar korumayla gelmesini doğru bulmuyorum. Bir bakan Meclis çatışı altında kendi güvenmiyorsa, Türkiye Cumhuriyeti güvenliğine güvenmiyorsa, meclisteki polislere güvenmiyorsa bu çok düşündürücü bir olaydır. Bu kadar koruma polisi ile bir bakanın meclise geldiğini üzülerek şahit oluyorum. Ayıp vallahi ayıp.” diye konuştu.

CHP’li İzzet Çetin ise Çalışma Bakanı'nın bütçe sunumu öncesi Ermenek’te yaşanan maden kazası ile ilgili bilgi vermesini istedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri