Çalışkan’dan ‘İsrail’le ticareti durdurun’ çağrısı

Türkiye’den İsrail’e her gün gemiyle ürün gönderildiğini söyleyen Saadet Partisi Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, “Şifa hastanesinde mazot yok diye bebekler öldü. Bunlar hâlâ işgalcilerin uçaklarına mazot göndermeye devam ediyorlar” dedi

Saadet Partisi Konya Gençlik Kolları, ‘Filistin Meselesi ve Kudüs Davamız’ konulu program düzenledi. İl başkanlığında düzenlenen programa Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Saadet Partisi Konya Gençlik Kolları Başkanı Muammer Hamza Kılınç, Esnaf ve Sanatkârlar Derneği (ESDER) Konya Şube Başkanı Latif Işık ile çok sayıda partililer katıldı.

İMTİHANI KAYBETMEK ÜZEREYİZ

Programın açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, İsrail’in yaptığı katliamları arttırdığını belirterek, “Filistin’de hepimizin nöbetini tutuyorlar. Mescid-i Aksa yıllardır bu nöbeti yılmadan, usanmadan devam ettiriyorlar. Ancak 7 Ekim'den bu tarafa zalim terör devleti İsrail vahşetini gittikçe artırdı. Bu vahşeti artırması İslam dünyasının tamamen sessizliğinden kaynaklanıyordu. Hepimiz bu dönemde fark ettik aslında. Öldürülen oradaki Filistin’deki kardeşlerimiz değil Filistin'in haricindeki Müslümanları öldürmüşler. Hepimizi Allah affetsin, herhalde imtihanı kaybettik veya kaybetmek üzereyiz. Bugün bu mesele ortaya çıktığında elin gavur diye tabir ettiğimiz batılı ülkelerde bile halklar ayağa kalktı. Belki Müslüman ülkelerden daha fazla bu meseleye tepki gösterdiler. Ancak geldiğimiz durum açısından vahim bir durumun içerisindeyiz. Filistin'e üzülüyoruz. İnşallah onlar imtihanı kazandılar ama belki de en fazla üzülecek acınacak halde olan bizleriz. Özellikle bölge coğrafyası üzerindeki Mısır, Türkiye gibi diğer farklı ülkeler aciz bir durumu yaşıyor” şeklinde konuştu.

HANGİ ÜRÜNÜ BOYKOT EDECEĞİMİZİ ŞAŞIRDIK

Filistin meselesinin Türkiye’nin sorunu olduğunu vurgulayan Hüseyin Saydam, şunları söyledi: “Erbakan hocamızın 1969 yılında işte bu şehirde Konya’mızdan başlattığı hareket, tamamen Siyonizm’in dünya üzerindeki yaptığı ve yapacaklarını anlatarak geçti. Hepimiz bunun için bugüne kadar mücadele ettik. Aslında Filistin meselesi tam da Türkiye'nin meselesiydi. Çünkü bugün ülkedeki neyi anlatırsak anlatalım, geldiğimiz durum ortada. Sokakta rahatlıkla güvenle yiyeceğimiz bir gıdamız bile yok. Siyonizm’in ülkemiz üzerinde oynadığı oyunlar neticesinde şu anda tohumumuzda, ambalajsız üründe ne alırsak her şeyi artık onların kontrolünde. Kimyasal bütün malzemeler onlara çalışıyor. Bugün boykot yapalım diyoruz ama hangi ürünü boykot edeceğimizi şaşırdık. Neyi almayacağımızı şaşırıyoruz. Biz bütün meselemizi, bütün siyasetimizi biliyorsunuz. Bunun üzerine oluşturduk. Hem ülkemizi, İslam coğrafyasını, Filistin’i yani Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa'yı kurtarmak üzere hepimiz yola çıktık. Elhamdülillah böyle kutlu bir davanın içerisindeyiz” diye konuştu.

İNSANLIK BÖYLE VAHŞETE ŞAHİT OLMADI

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Gazze’ye toplamda atılan bombaların atom bombasıyla eşdeğer olduğunu belirterek, katliamların bitmesi için Türkiye’nin adım atmadığını kaydetti.

Çalışkan, insanlık tarihinin Gazze’de yaşanan katliamlara şahit olmadığını dile getirerek 2’inci Dünya Savaşı’nda bile böyle bir soykırımın yaşanmadığını söyledi. Çalışkan, “İnsanlık hiçbir döneminde Filistin’de olan vahşete şahit olmadı. 1’inci ve 2’inci Dünya Savaşı’nda bile bu kadar insafsız ve merhametsiz işler yapılmadı. Atom bombası bile atıldığında bu kadar hasar oluşmamıştı. Bugün sadece Gazze’ye atılan bombalar atom bombasının 2 katı olarak hesaplayabiliriz. Bunlar elbet hesap verecekler. Her zaman zalimin karşısında haklının yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İslam aleminin Filistin’de yaşanan olaylara sessiz kaldığına değinen Çalışkan, Amerika Birleşik Devletleri’nin savaşın başladığı gün İsrail’e 9 milyar dolar gönderdiğini açıkladı.

BÜTÜN İŞLERİ ALGIDAN İBARET

Çalışkan, sözlerine şöyle tamamladı: “Bu olayların birçok acı yönü var. Elbette en acı yönü ise bütün insanlık aleminin seyirci kalması ve İslam aleminin üzülüp sessiz kalması daha acı verici. Diğer en acı olay ise İsrail’in dünyada destekçileri var. İsrail Avrupa’dan siyasi destek alıyor. En acı durum ise lojistik desteğini en fazla Türkiye’den alıyor. Çok acı durum. Her gün 10 gemi gidiyor. Türkiye’nin her tarafından İsrail’e gidiyor. Biz bunu ifşa ettikten sonra listeler yayınlanmaya başlandı. Biz bunları ifşa ettikten sonra geminin yönünü değiştirdiler. Başka yere gidiyor gibi gösterdiler. Deşifre olmamak için bunu yaptılar. Bütün işleri algıdan ibaret. Samimi olsalar Saadet Partisi’nin bu çıkışlarına destek verirler. Ama onlar için sadece başkanları ve partileri önemli. Bütün Filistin yok olsa dahi önemsemezler. Birçok eleştiride bulunuyoruz. Ama başkanlarına laf söylediğimizde hemen cevap veriyorlar. Bakın geçen gün konuşma yaptım. Pilotları Amasya ve Konya’dan gidiyor. Mazotları İskenderun’dan gidiyor. Sebze ve meyveleri Antalya’dan gidiyor. Kullandıkları demir çelik bile bizden İsrail’e gidiyor. Şu anda Türkiye’de neleri boykot edeceğiz şaşırdık. Şifa hastanesinde mazot yok diye bebekler öldü ama bunlar hâlâ işgalcilerin uçaklarına mazot gönderdiler göndermeye devam ediyorlar. Bunların göreve geliş sebebinde bunlar vardı. Bu arkadaşlarla bizim çizgimiz ayrı. Bu sebeple bunları yaşıyoruz. Türkiye, Gazze’de olanlara direkt veya dolaylı yoldan ortak oluyor. Herkes her şeyin farkında. Allah Filistinli kardeşlerimizin yardımcısı olsun.”

ALİ GÖZEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri