Çalışır’ın bileği bükülmedi

İl Özel İdaresi Bilek Güreşi Takımı, Şanlıurfa’da katıldığı Türkiye elemelerinde kendini ispat etti. Başarılı sporcu Gökhan Çalışır 65 kg. sol kolda dünya şampiyonunun ardından 2. sağ kol elemelerinde ise 3. oldu

Konya İl Özel İdaresi’nin yeni kurulan Bilek Güreşi Takımı sporcusu Gökhan Çalışır, Şanlıurfa’da yapılan Türkiye elemelerinde iki derece elde etti. Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü, branş sayısını artırırken, sporcuları aldıkları başarılarla “Özel İdare’nin bileği bükülmüyor” dedirtiyor. Geçtiğimiz günlerde halter takımının aldığı başarının ardından yeni kurulan vücut geliştirme, fitness ve bilek güreşi takımının bilek güreşi sporcuları derece alarak takımın göğsünü kabarttı.

Aldıkları başarının ardından bilek güreşi sporcuları ile birlikte Konya İl Özel İdaresi Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Hüseyin Eşgin’i ziyaret eden Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Takımı Antrenörü Emin Görmüş, sporcularına güvendiğini, en az 3-4 sporcusunun dünya seçmelerine katılacağını söyledi.
Takım olarak ilk kez Şanlıurfa’da yapılan Bilek Güreşi Türkiye Elemelerine katıldıklarını ve elde ettikleri derecenin gurur verici olduğunu dile getiren Görmüş, “Amacımız, bilek güreşinin müstakil federasyon olması. Biz elde edeceğimiz başarılar ile bilek güreşi sporunun tanınmasına, ilginin artmasına ve federasyon olmasına katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. Sporcularımla bu hedef doğrultusunda azimle çalışıyoruz. Bize destek veren Konya İl Özel İdaresi’ne katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Sporcularım bugüne kadar yüzümü kara çıkarmadı, bundan sonra da çıkarmayacak” dedi.
Bilek güreşi takımı olarak en büyük sorunlarının turnuva için gittikleri şehirlerde yaşadıkları ulaşım sorunu olduğuna değinen Görmüş, bu konuda da İl Özel İdaresi’nden destek istedi.
Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü Bilek Güreşi Takımının ilk katıldığı müsabakalarda elde ettiği başarıdan gurur duyduklarını dile getiren Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Hüseyin Eşgin ise alınacak karar doğrultusunda takıma her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.
Takımın başarılarının devamını dileyen Eşgin, “İl Özel İdaresi büyük bir kurum. Spora verdiği desteği, kurduğu takımlarla göstermektedir. Bisiklet, Kick Boks, Atıcılık, Halter, Bedensel Engelliler Halter ve Bilek Güreşi takımlarından sonra, son olarak Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi takımını da kurduk. Özel İdare olarak Konya’daki sporcu sayısını artırmak, gençlerin spor yapmasını sağlamak ve İl Özel İdaresi’nin adını sporda da duyurmak istiyoruz. Bu hedefle, kulübümüzün bütün takımlarına olduğu gibi yeni kurulan bilek güreşi takımımıza da desteklerimiz sürecektir” diye konuştu. Konya İl Özel İdaresi bünyesinde yeni kurulan Bilek Güreşi Takımı, ilk olarak geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’da yapılan Türkiye seçmelerine katıldı. Elemelere 4 sporcu ile katılan takım, buradan elde ettiği derecelerle 2010 yılı Kasım ayında yapılacak Türkiye seçmelerine hazırlanıyor.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri