Çalımbay: Maçları Antalya'da Yapmamız Kabul Edilemez

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Mersin Stadı'nın zeminindeki problem nedeniyle bundan sonraki maçlarını Antalya'da yapmaları yönündeki öneriye tepki gösterdi. Maçlarını saha zemini yüzünden Antalya'da oynamalarının...

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Mersin Stadı'nın zeminindeki problem nedeniyle bundan sonraki maçlarını Antalya'da yapmaları yönündeki öneriye tepki gösterdi.

Maçlarını saha zemini yüzünden Antalya'da oynamalarının kendilerine zarar vereceğini de belirten Çalımbay, bunu kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade ederek, "Tek hedefimiz maçımızı Tarsus'ta oynamak o da olmazsa Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri var." dedi.

Antalya'nın çok uzak olduğuna işaret eden Çalımbay, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında başarı için geldikleri Mersin İdmanyurdu'nda en kötü hedeflerinin ilk 10'u yakalamak olduğunu ifade etti. Kadronun buna göre yapıldığını anlatan Çalımbay, "Yalnız çok aksilikliklerle başladık özellikle de ilk maçımıza, ama hazırlık dönemimiz mükemmel geçti." dedi.

Kendileri için çalışmanın sorun olmadığını ancak çok aksiliklerle karşılaştıklarını anlatan Çalımbay, "Burada çalışma şartlarının iyi olmaması, bir tesisimizin olmaması, çalışma ortamının böyle sağlıksız olması bizi gerçekten çok üzüyor." ifadesini kullandı.

SAHAMIZDA İLK YARIYI UNUTTUK

İlk maçlarını yaptıkları ve tesisteki sahalarının şu an için kullanılabilecek durumda olmadığına dikkat çeken Çalımbay, "Dün yapılan toplantılar ve Ankara'dan gelenlerle yapılan görüşmeler sonunda sahamız en az 2-3 ay yok." diyerek şunları söyledi:

"Biz ilk yarıyı unuttuk. Bu bizim için iyi bir şey değil sahamızın bu durumda olması. Tevfik Sırrı Gür Stadı'nı bitirip hizmete sokmayı planlıyoruz. Diğer taraftan kendi tesislerimizde çalıştığımız sahada problem var. Cuma gününden itibaren orayı da bırakıyoruz. Orası da 10 gün gibi bir süre yok. Cuma'dan itibaren Ankara'ya gidiyoruz. Ankada'dan sonra Bolu'ya, Bolu'dan da İstanbul'a gidiyoruz. Bunların hepsi bir takım için zor."

"Beşiktaş maçının oynanmaması konusunda saha kaybedilecekse maçı dışarıda oynamaya razıyız." dediğini hatırlatan Çalımbay şöyle devam etti:

"Maalesef benim o dediklerim ortaya çıktı. Sahamızı uzun bir süre kaybettik. Halbuki biz o maçı oynamasaydık tarafsız bir sahada oynasaydık bizim için daha iyi olacaktı. Bizim sahamızın şu anda en az 3 ay olmaması bizim için büyük bir dezavantaj oldu. Diğer sahamızı en kısa sürede yapmaya çalışıyoruz. Bunun kısa sürede yapılmasını umuyoruz. Lige baktığımız zaman 9 tane deplasman maçımız var. Üstüne üstlük 3-4 maçta böyle aksilik yaşarsak bu olur bize 13-14 maç deplasman."

ANTALYA'YI KABUT ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Mersin maçlarının Antalya'da oynanması yönünde bir açıklama geldiğini anımsatan Çalımbay, "Bu kesinlikle olmaz. Bu mümkün değil. Bizim için her şeyden önce önemli olan burada taraftarlarımızla beraber olmamız. Kendi taraftarlarımızla olacağımız bir maçı da bütün aksiliklere rağmen dışarıda oynayacağız ama bu maçıda alıpta tabiki uzak hele taraftarın gideceği 8 saatlik bir yola vermeleri mümkün değil. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bizim tek hedefimiz maçımızı Tarsus'ta oynamak. En kısa yol bizim için en yakın yol Tarsus. İnşaallah olur, olmazsa Gaziantep, Adana, Kayseri, Kahramanmaraş'ı var. Bunlardan bir tanesinde oynarız." diyerek, şöyle devam etti:

"Zaten kulübümüz bütün cezayı göze aldı. Passolig ile ilgili belli bir cezayı göze aldık. Ama bizim için önemli olan puan, puanlar kazanmamız. Hakikaten şu an çok büyük sıkıntıya girdik. Sahamızın olmaması ve dışarıda oynamamız bizim için çok büyük bir dezavantaj. Bizim bunu avantaja çevirmemiz gerekiyor. Herşeyden önce saha işini bize yakın bir yerde çözmemiz gerekiyor."

ÖZKALFA MAÇI İPTAL ETSE İDİ TAKDİR KAZANIRDI

Beşiktaş maçında kötü bir oyun sergilemediklerini anlatan Çalımbay, "Kötü oynamasak bile o maçı bizim iyi bitirmemiz gerekiyordu." diyerek, şunları söyledi:

"Maçın başında ben hakemlere söyledim maçı iptal edelim diye. Çünkü saha kötü idi. Hakemler kararsızdılar. İptal edip etmemeye. Eğer Hakem Tolga Özkalfa o maçı iptal etse idi çok büyük takdir kazanırdı. Çünkü herşeyden önce futbolcu sağlığı önemli. Biz bu maçta bir oyuncumuzu Beşiktaş'ta bir oyuncusunu kaybetti. Ondan önce Adana maçında 2 tane oyuncumuzu kaybettik. Yani sağlık açısından da önemli idi. Maçtan sonra Beşiktaş'ın teknik direktörü Slaven Bilic geldi. Aynı sorundan dert yandı."

TEVFİK SIRRI GÜR STADI BURSA MAÇINA YETİŞİR

Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın bir ay içinde yetişmesi gerektiğini anlatan Çalımbay, "Bursaspor maçına İnşaallah yetiştireceğimizi zannediyorum. Çünkü verilen şey o. Belki Bursaspor maçı da olmayabilir ama yüzde 99 Bursaspor maçına yetiştirmeye çalışacağız." diyerek, şunları söyledi:

"Dün stadı gezdik. Tevfik Sırrı'nın zemini çok iyi ama artık bitti diye bırakılmış. Bakımsız kalmış. Orada kombine passolig alanlar gibi aksilikler olacak. Artık kulüp federasyon ile anlaşacak. Onun cezası var. İkinci devre ise yeni stadımız zaten hazır olur."

TARAFTARLARLA BASIN MENSUPLARI ARASINDA AĞIZ DALAŞI YAŞANDI

Bu arada teknik direktör Rıza Çalımbay'ın konuşmaya başlamasının hemen ardından Mersin İdmanyurdu'nun bazı taraftarları toplantıya girdi. Basın mensuplarından bazılarının taraftarları dışarı çıkması yönünde uyarması üzerine tartışma çıktı.

Bazı basın mensupları ile taraftarlar arasında ağız dalaşı Çalımbay ile kulüp yöneticilerinin araya girmesi ile fazla büyümeden önlendi. Taraftarların bazıları dışarı çıkarken bazıları basın toplantısını izlemeyi sürdürdü.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri