Çalımbay: Akhisar Belediyespor Maçı Bizim Çok Kritik

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, cumartesi günü karşılaşacakları Akhisar Belediyespor maçının kendileri için çok kritik olduğunu söyledi.    Spor Toto Süper Lig'de hafta sonun Akhisar Belediyespor ile...

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, cumartesi günü karşılaşacakları Akhisar Belediyespor maçının kendileri için çok kritik olduğunu söyledi.

    Spor Toto Süper Lig'de hafta sonun Akhisar Belediyespor ile deplasmanda karşılaşacak olan Mersin İdmanyurdu çalışmalarını sürdürdü. Teknik Direktör Rıza Çalımbay nezaretinde Tevfik Sırrı Gür Stadındaki çalışmalarda futbolcular düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından pas çalışması yaptı.

    Teknik Direktör Rıza Çalımbay antrenman öncesi düzenlediği basın toplantısında Akhisar Belediyespor maçının kendileri için çok kritik olduğunu kaydetti.

    Rakiplerinin kendi sahasında çok disiplinli oynayan bir takım olduğunu ifade eden tecrübeli hoca, "Geçen seneden beri kadroları 1-2 oyuncu hariç aynı olan bir takım o yüzden de zor bir maç oynayacağız bununda farkındayız." dedi.

    Bu maçın kendileri için önemli olduğunu ilk yarı iyi puanlar almaları gerektiğine işaret eden Çalımbay, "İlk yarı sonuna kadar şu anda aldığımız puanların üzerine koymamız gerekiyor. Bizim için

şu an zor bir dönemeç başlıyor. Akhisar Belediyespor ile oynayacağız arkasından Sivasspor ile oynaycağız. Ardından Konyaspor ile deplasmanda maçımız var. Yine Galatasaray ve Fenerbahçe ile İstanbul'da karşılaşacağız.Yedi maçın dördü deplasmanda olacak. Zok zor maçlar başlıyor bu nedenle herkesin hazır olması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Bu arada Ziraat Türkiye Kupası maçlarınında olduğunu hatırlatan Rıza Çalımbay, kupa maçının hemen başında elenip gitmek istemediklerini guruptan çıkmak için ellerinden geleni yapacakalarını vurguladı.

İkinci yarıda sıkıntı yaşamamak için ilk yarıyı iyi bir puanla kapatmalarının şart olduğunu kaydeden Çalımbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Ben arkadaşlarıma sonuna kadar güveniyorum. Özellikle Akhisar maçında daha da güveniyorum. Çünkü bizi orada çok zor bir mücadele bekliyor ama takım olarak biz bu maça hazırız."

KALECİ NİHAT'IN DURUMU BELLİ DEĞİL

    Takımdaki sakat oyunculara da değinen Çalımbay, "Nihat'ın durumu belli değil. Sadiku büyük bir ihtimalle oynamayacak. Velliton'un durumu tam net değil kendisi ile görüştükten sonra karar göreceğiz. Bunun dışında Cem'in Adanaspor maçında bağlarının kopması nedeniyle ameliyat olacak ve uzun süre sahalardan uzak kalacak." şeklinde konuştu.

Çalımbay, Akhisar takımındaki Gekas'a karşı özel bir önlem alıp almayacakları yönündeki soruya şöyle cevap verdi:

    "Tabi ki herşeyden önce onlarda dikkat edeceğimiz oyuncu çok. Gekas olsun Bilal olsun iyi oyuncular var. Bunlar rakip takımımızda etkili. Ama esas bunlar takım oyunu oynuyorlar ve iyi mücadele ediyorlar, bunların hepsini farkındayız. Ama bizim arkadaşlarımız

orada bireysel hata yapmaz ve kapasitelerinin üzerine çıkarlarsa istediğimiz sonuçla döneceğimize inanıyorum."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri