Çalımbay 6. Sırada

Atiker Konyaspor’un teknik direktörü en başarılı yerli teknik adamlar sıralamasında 6. basamakta yer aldı. Yeşil-beyazlı ekibin başında şuana kadar 4 maça çıkarak 8 puan toplayan tecrübeli teknik adamın 50 maç ve üzeri puan ortalaması ise 1.42

Spor Toto Süper Lig’de 50 maç ve üzeri görev alan yerli  teknik direktörler sıralamasında Atiker Konyaspor teknik direktörü Rıza Çalımbay 1.42 puan ortalaması ile 5. Sırada yer aldı.  Yerli teknik adamlar zirvesinde  2.06 puan ortalaması ile 1. Şenol Güneş 1.86 ile ikinci Abdullah Avcı ise 1.63 ortalama ile 3. Sırada yer aldı.   4.basamakta ise Ankaragücü teknik direktörü İsmail Kartal yer aldı. Kartal’ın puan ortalaması 1.62. İsmail Kartal’ı 1. 59 puan ortalaması ile Kayserispor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam  takip etti.  Atiker Konyaspor teknik direktörü Rıza Çalımbay ise 1.42’lik ortalama ile 6. Basamakta yer aldı.  Çalımbay’ın Konyaspor’da 5 maçlık puan ortalaması ise 1.6.

MAÇ KAYBETMEDİ

Rıza Çalımbay sezon başı geldiği Atiker Konyaspor ile şuana kadar 4 karşılaşmaya çıktı.  Çalımbay  oynadığı 4 maçta da yenilgi yüzü görmedi.  Atiker Konyaspor, Süper Lig'de 2018-2019 sezonuna çok iyi bir başlangıç yaptı. İlk 4 haftada 2 galibiyet ve 2 beraberlik alan yeşil-beyazlı temsilcimiz,  tarihinin  en iyi sezon başlangıcına imza atarak. Son olarak deplasmanda Yeni Malatyaspor'u 1-0 yenen Konyaspor, milli maç arasına 8 puanla 5.sırada girdi.
Konyaspor, sıralamada Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi takımları da geride bıraktı. Oynadığı tüm maçlarda gol atma başarısı gösteren Anadolu Kartalı, ligin gol yollarındaki en etkili takımları arasında yer alıyor. Maç başına 2 gol atan Konyaspor, bu sıralamada da ligde üst sıralarda yer alıyor.

Anadolu Kartalı, Süper Lig'de aynı zamanda namağlup 3 takımdan biri durumunda. Rıza Çalımbay'ın ekibi Kasımpaşa ve Kayserispor ile birlikte 4 hafta sonunda  bileği bükülmeyen 3 takımdan biri olarak dikkati çekiyor.

İHA/ FERHAT TÜRKOĞLU 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri